Pokaži / skrij meni
Info portal

44. zadružni posvet v Portorožu

7. 3. 2017

Danes se je v  Portorožu začel že 44. letni posvet zadružnikov v organizaciji Zadružne zveze Slovenije. Letošnja osrednja tema posveta so razvojni trendi na področju kmetijstva in zadružništva, prihodnost  slovenskega in evropskega kmetijstva ter podeželja do leta 2020. Posebna pozornost bo namenjena viziji razvoja Slovenije do leta 2050, pogledom mladih o prihodnosti v kmetijstvu, poročilu varuha odnosov  verige preskrbe s hrano, digitalizaciji kmetijstva, uporabi novih tehnologij in aktualnih dogajanjih.  

Posvet je otvoril Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije, udeležence pa so pozdravili in ob tem predstavili svoj pogled na zadružništvo tudi visoki gostje: dr. Miro Cerar, predsednik Vlade Republike Slovenije, Mitja Bervar, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, ter mag. Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Na prvem dnevu posveta so s svojimi prispevki sodelovali tudi gostje iz tujine, predstavniki Evropske komisije in COPA – COGECE na temo prihodnje skupne kmetijske politike.

Častni gost posveta dr. Miro Cerar, predsednik Vlade Republike Slovenije.Razstavni prostor Deželne banke Slovenije.