Pokaži / skrij meni
Info portal

Delovanje plačilnih sistemov med velikonočnimi prazniki

18. 3. 2013

Ljubljana

29. marca 2013 (veliki petek) evropski plačilni sistem TARGET2 ne bo posloval, zato banke in hranilnice v državah evroobmočja ne bomo izvajale medbančnega plačilnega prometa. Na ta dan posledično ne bodo delovali domači klirinški plačilni sistemi, ki so posredno vezani na poravnavo v sistemu TARGET2. Ker na veliki petek in veliki ponedeljek evropski medbančni plačilni sistem ne bo posloval, slovenske banke in hranilnice v teh dneh ne bomo izvajale medbančnih plačil.

29. marca 2013 bomo v Deželni banki Slovenije izvrševali le interni plačilni promet med računi znotraj banke. Vsi preostali plačilni nalogi, ki jih bomo prejeli v tem obdobju za domača plačila na račune pri drugih domačih bankah in čezmejna plačila, bodo izvršeni prvi naslednji delovni dan, tj. v torek, 2. aprila 2013. Prav tako bodo v torek izvršeni vsi nalogi, ki jih bomo prejeli z datumom valute 29. marec ali 1. april 2013.

V mednarodnem plačilnem prometu bo izvršitev naloga z valuto 29. marec 2013 in 1. april 2013 odvisna od urnika poslovanja tujih bank.
 
V torek, 2. aprila 2013, bomo v Deželni banki Slovenije opravljali plačilni promet ponovno v polnem obsegu.

Več informacij najdete tukaj.

 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje,

Deželna banka Slovenije d. d.