Pokaži / skrij meni
Info portal

Deželna banka Slovenije bo spremljala Dejana Zavca

1. 3. 2010

Ljubljana

Danes je Deželna banka Slovenije podpisala sponzorsko pogodbo z Dejanom Zavcem, svetovnim prvakom v velterski kategoriji boksa (do 66,7 kg) po verziji IBF.

 

Dejan Zavec je poleg naslova svetovnega prvaka, ki ga je osvojil z zmago proti Južnoafričanu Isaacu Hlatshwayu v Johannesburgu decembra lani, segel po številnih lovorikah v evropskem merilu - med drugim je osvojil več naslovov medcelinskega prvaka in naslov prvaka Evropske unije. Dejana Zavca pa ne odlikujejo le izredni športni dosežki – poseben je tudi ali predvsem zaradi svoje edinstvene športne zgodbe, delavnosti in vztrajnosti. Razbija negativne stereotipe o boksu in je ambasador poštene igre in pozitivnih vrednot boksa kot tradicionalne in plemenite borilne veščine. Zaradi njegove ljudskosti, preprostosti in sproščenosti se ga je med tekmeci in navijači prijel vzdevek »Mr. Simpatikus«. Zunaj športnih okvirov je oče dveh otrok in ambasador akcije Verjemi v svoj koš, ki jo je Deželna banka Slovenije spremljala vrsto let.

 

Na današnji novinarski konferenci v ljubljanski mestni hiši je postalo več znanega o boksarskem spektaklu, v katerem bo Dejan Zavec 9. aprila 2010 v Hali Tivoli branil naslov svetovnega prvaka. Njegov nasprotnik v "obračunu v zmajevem gnezdu" bo argentinski boksar Rodolfo Ezequiel Martinez. V Deželni banki Slovenije Dejanu Zavcu želimo vso srečo in verjamemo v njegov uspeh!

 

Že včeraj se je Dejan Zavec odpravil na trening v nemški Magdeburg – z avtomobilom, ki mu ga je dal v enoletno uporabo DBS Leasing.