Pokaži / skrij meni
Info portal

Deželna banka Slovenije izbrana za prodajo numizmatičnih vrednosti

20. 12. 2007

Ljubljana

Deželna banka Slovenije je bila v okviru razpisanega javnega naročila Banke Slovenije izbrana kot najboljša ponudnica za prodajo numizmatičnih vrednosti - spominskih in zbirateljskih kovancev po razliènih nominalnih vrednostih ter izdajah.
Slovenkam in Slovencem bodo od 3. januarja 2008 v 30 enotah Deželne banke Slovenije po vsej državi na voljo zbirateljski zlatniki in srebrniki, ki jih bo Banka Slovenije izdala ob predsedovanju v Evropski uniji. Od 10. januarja 2008 bo moč pridobiti zbirateljske dvokovinske kovance za 3 evre, od 28. januarja 2008 pa zbirateljske zlatnike in srebrnike, ki jih bo Banka Slovenije izdala ob 250-letnici rojstva Valentina Vodnika. V letu 2008 Banka Slovenije napoveduje tudi izdajo spominskih kovancev ob 500. obletnici rojstva Primoža Trubarja. Vsi zbirateljski kovanci bodo na voljo v izbranih enotah Deželne banke Slovenije, ki so navedene v prilogi. Zbirateljski kovanci so zakonito plačilno sredstvo na območju Republike Slovenije.
V Deželni banki Slovenije s poslovno mrežo, ki je po velikosti na tretjem mestu med bankami v Sloveniji, udejanjamo slogan vedno blizu in razpolagamo z ustrezno infrastrukturo za dostop do najširšega kroga javnosti, ki je zainteresirana za nakup numizmatičnih vrednosti.
S tem projektom želimo v Deželni banki Slovenije dvigniti poznavanje numizmatike in s tem numizmatično kulturo v Sloveniji.