Pokaži / skrij meni
Info portal

Deželna Banka Slovenije je edina slovenska banka, ki ne zaračunava provizije za dvigovanje gotovine na bankomatih drugih bank

9. 3. 2007

Ljubljana

Komitentom Deželne banke Slovenije d. d. za dvigovanje gotovine na bankomatih drugih bank v Sloveniji ni potrebno plačevati provizije. Enako velja za dvige evrske gotovine na področju Evropske unije.

Pred letom dni so nekatere poslovne banke pričele svojim komitentom zaračunavati dvige gotovine na bankomatih drugih bank. V Deželni banki Slovenije d. d. tovrstne provizije kot edina slovenska banka nismo uvedli. Tako svojim komitentom še vedno omogočamo brezplačno dvigovanje gotovine na vseh bankomatih, ne glede na njihovo lastništvo.

V Deželni banki Slovenije d. d. trenutno razpolagamo z mrežo 17 bankomatov, ki jo pospešeno širimo. Ker želimo svojim komitentom skladno z našim sloganom vedno blizu zagotavljati dvigovanje gotovine brez dodatnih stroškov tudi v krajih, v katerih nimamo lastnih bankomatov, jim provizij ne zaračunavamo.

Strošek dvigovanja gotovine na bankomatih drugih bank v Deželni banki Slovenije d. d. krijemo z naslova provizij vodenja računov, ki so sicer med najnižjimi v Sloveniji.

V Deželni banki Slovenije d. d. sledimo sodobnemu bančnemu razvoju. Pri nekaterih produktih, kot je na primer pametna kartica, smo celo med inovatorji. S pametno kartico komitentom poleg dodatne varnosti pri dvigovanju gotovine na bankomatih in plačevanju na POS-terminalih zagotavljamo varno uporabo elektronske banke, v katero lahko z generatorjem enkratnih gesel vstopajo s kateregakoli računalnika, ki ima dostop do interneta.

Naj še enkrat spomnimo, da je Banka Slovenije včeraj izbrala Deželno banko Slovenije d. d. za brezplačno zamenjevanje tolarjev v evre. Od ponedeljka, 12. marca 2007, bo tako v 88 enotah Deželne banke Slovenije d. d. po vsej državi omogočena zamenjava tolarske gotovine v evrsko brez nadomestila. Brezplačna zamenjava gotovine bo možna do konca leta 2007.