Pokaži / skrij meni
Info portal

Deželna banka Slovenije ponosni pokrovitelj izbora ženske leta 2017

27. 11. 2017

V SNG Drami so preteklo sredo, 22. novembra 2017, podelili naziv ženske leta. Častni naziv je prejela Mirela Čorić. Policistka, ki je pred štirimi leti sama prijela moška, katera sta v Ljubljani oropala zlatarno. Ženska leta je policistka, ki je pred hujšimi zdravstvenimi posledicami rešila starejšo sosedo, ki je pozno zvečer poklicala na pomoč ter v svoj dom sprejela nečaka, za katerega njegova mama ne more skrbeti.

Razglasitve so se udeležili tudi Borut Pahor, predsednik Republike Slovenije, g. Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije, ki je zmagovalki podaril simbolično darilo, ga. Sonja Anadolli, predsednica uprave Deželne banke Slovenije, ki je podarila zbirateljski set slovenskih evrskih kovancev in ga. Nataša Kraškovic, direktorica financ Semenarne Ljubljana, ki je zmagovalki podelila škatlico avtohtonih slovenskih semen.

Za žensko leta so bile letos nominirane tudi Darja Črnko, Metoda Dodič Fikfak, Mojca Zvezdana Dernovšek, Ančka Gošnik Godec, Lidija Hren, Petra Matos, Rožca Šonc, Urška Vučak Markež in Leonida Zalokar.

Ženski leta iskreno čestitamo!