Pokaži / skrij meni
Info portal

Deželna banka Slovenije uspešno uvedla evro

3. 1. 2007

V prvih dveh dneh novega leta je Deželna banka Slovenije d. d. izvedla vse načrtovane ukrepe in aktivnosti za prehod na evro.

V poslovanje so bili uspešno vključeni bankomati Deželne banke Slovenije d. d. Tudi uporaba bančnih kartic Activa Maestro in Activa MasterCard poteka brez težav.

Uspešno so zaključeni postopki preračunavanj stanj na bančnih računih (transakcijski račun, vloge in depoziti, krediti in drugi računi).

Od 3. 1. 2007 bodo poslovalnice Deželne banke Slovenije d. d. odprte po ustaljenem odpiralnem času. Našim strankam bodo na razpolago tudi elektronske tržne poti, tako da bodo lahko spet nemoteno opravljale bančne in finančne storitve.

Naj še enkrat spomnimo, da lahko tolarje, ki se nahajajo v žepih, denarnicah, hranilnikih ali drugih mestih, porabite za plačilo blaga ali storitev do vključno 14. januarja 2007. Po tem datumu bo tolarje še vedno mogoče brezplačno zamenjati v evre, in sicer do 1. marca 2007.

V kolikor bi tolarski ali evrski drobiž želeli darovati v dobrodelne namene, lahko to storite v vseh enotah Deželne banke Slovenije d. d. Tam so namreč posebej v ta namen nameščene skrinjice, v katerih banka v okviru skupnega projekta z Zvezo prijateljev mladine Slovenije »Majhen dar za velike radosti« zbira denar, s katerim bo otrokom s slovenskega podeželja omogočila brezskrbne počitnice.