Pokaži / skrij meni
Info portal

Deželna banka Slovenije verjame v svoj koš tudi v letu 2008

23. 4. 2008

Ljubljana

V torek, 22. 4. 2008, je v salonu ljubljanske Hale Tivoli potekala novinarska konferenca športno humanitarne akcije Verjemi v svoj koš, katere generalni pokrovitelj je Deželna banka Slovenije. Esad Babačić, vodja akcije, je v družbi ambasadorjev Marka Miliča in Saša Ožbolta razkril načrte za zdaj že četrto sezono akcije, v okviru katere bodo obnovljena štiri igrišča, in sicer v Sevnici, Šoštanju, Murski Soboti in Ljubljani.

Ob tej priložnosti sta Esad Babačić in mag. Štefan Belingar, član uprave Deželne banke Slovenije, podpisala pogodbo o nadaljnjem sodelovanju. Deželna banka Slovenije se torej tudi letos kot generalni sponzor vključuje v športno-humanitarno akcijo Verjemi v svoj koš, v okviru katere že od leta 2005 obnavlja košarkarska igrišča po Sloveniji in s tem mladim omogoča bolj kakovostno preživljanje prostega časa.
Novinarske konference sta se udeležila tudi predstavnik Ministrstva za šolstvo in šport Dušan Hauptman ter dr. Milan Hosta, strokovni sodelavec Zavoda za fair play.
Do junija 2008 bosta obnovljeni dve igrišči, jeseni pa sledita še dve. Vsa štiri igrišča, obnovljena v tem letu, pa se bodo pridružila že trinajstim, ki so bila urejena v prvih treh sezonah akcije Verjemi v svoj koš.