Pokaži / skrij meni
Info portal

Kozji siri in milo, sir s konopljinimi vršički, živa solata in ekotofu so nagrajeni izdelki projekta Agrobiznis 2016

16. 6. 2016

Danes se je v ljubljanskem hotelu Union odvila druga Agrobiznis konferenca, ki jo organizira časnik Finance. Medij v okviru projekta nagrajuje najboljše podjetniške ideje, promovira kmetijstvo in podeželje ter želi na ta način agroživilskemu segmentu vdahniti močnejši podjetniški pečat. V Deželni banki Slovenije podpiramo projekt že od samega začetka, saj kot banka, ki je usmerjena pretežno v kmetijstvo in podeželje, dobro poznamo uspešne kmetovalce in se hkrati zavedamo podjetniškega potenciala na tem področju.

Na razstavnem prostoru v hotelu Union smo udeležencem predstavili novo ponudbo za kmetovalce in ob koncu seveda čestitali zmagovalcem.

Letos je Agrobiznis komisija za najboljšega podjetnika v kmetijstvu okronala kmetijo Videc iz Vodruža pri Šentjurju, ki se ukvarja s pridelavo kozjega sira in mila. Sir s konopljinimi vršički Mlekarne Planika je prejel nagrado za najbolj inovativno živilo. Podjetje PanOrganic iz Ljutomera, ki prodaja živo solato in zelišča s koreninami, je bilo nagrajeno za podjetnost, inovativnost in velike možnosti za rast. I like tofu ekotofu podjetja Avokado pa je zmagal v spletnem glasovanju bralcev Financ in portala Agrobiznis.

Nagrajencem še enkrat iskreno čestitamo!