Pokaži / skrij meni
Info portal

Lažne nagradne igre - opozorilo

22. 7. 2019

V zadnjem času zaznavamo zlorabe, v katere so, nevede, vpleteni imetniki plačilnih kartic. Imetniki kartic so preko elektronskega, telefonskega ali drugega sporočila prejeli povezavo na lažno nagradno igro, v kateri je v zameno za izpolnjeno anketo obljubljena nagrada. Tisti, ki sledijo anketi in vpišejo podatke o svoji plačilni kartici, so  kasneje obremenjeni za večje zneske s strani različnih tujih spletnih prodajnih mest.

Zato ne verjemite elektronskim, telefonskim ali drugim sporočilom, ki vas pozivajo, da jim sporočite podatke o kartici ali od vas zahtevajo vnos kartičnih podatkov na lažne spletne strani.

S karticami DBS plačujte le pri tistih ponudnikih, ki uporabljajo varnostni sistem Mastercard ® SecureCode ™ in od vas ne zahtevajo vnosa podatkov iz plačilne kartice (številka kartice, veljavnost kartice in dodatna varnostna koda CVC).

Predlagamo, da se za varno uporabo plačilnih kartic dodatno seznanite še s temeljnimi pravili, ki so objavljena na spletni strani Združenja bank Slovenije na naslovu: https://www.zbs-giz.si/system/file.asp?FileId=10995