Pokaži / skrij meni
Info portal

Naše stranke že lahko opravljajo nakupe z brezstičnimi plačilnimi karticami Activa MasterCard in Activa Maestro

5. 12. 2014

Ljubljana

V Deželni banki Slovenije smo kot prva banka pri nas septembra letos začeli izdajati brezstične kartice z odloženim plačilom Activa MasterCard, od decembra pa tudi brezstične debetne kartice Activa Maestro.

Kakšne prednosti prinaša nova tehnologija?

Stranke lahko kupujejo izdelke in storitve na POS-terminalih brez vpisa sicer obvezne PIN-številke. Za nakupe v višini največ 15 EUR na posamezen nakup, se kartico z brezstično tehnologijo, ki je označena s simbolom antene, približa POS-terminalu in nakup je opravljen. Novi tehnologiji je prilagojenih okoli 15 % prodajnih mest.

Kartice z odloženim plačilom Activa MasterCard in debetne kartice Activa Maestro z brezstično tehnologijo bomo v Deželni banki Slovenije menjali postopoma s potekom veljavnosti. Prvi uporabniki so kartico Activa MasterCard prejeli v septembru, kartico Activa Maestro pa decembra.

Brezstične plačilne kartice, ki so v tujini že uveljavljene, so varne: sistem pri nakupu nad 15 EUR od uporabnika zahteva vpis PIN-številke. Seveda pa je treba tudi pri novi kartici upoštevati priporočila o varnem ravnanju s kartico. Dodatno varnost si lahko stranke zagotovite s storitvijo SMS-obveščanje in tako ob vsakem nakupu s kartico ali dvigu gotovine na bankomatu prejmete SMS-obvestilo o opravljeni transakciji. Tako imate ves čas ažuren pregled nad vašim kartičnim poslovanjem.

Stranke, ki niste naklonjene brezstičnemu nakupovanju, lahko novi brezstični kartici Activa MasterCard in Activa Maestro tudi nadalje uporabljate stično in pri vsakem nakupu v POS-terminal vnesete vašo PIN-številko.

Preberite več o karticah z brezstično tehnologijo