Pokaži / skrij meni
Info portal

Naše stranke že lahko opravljajo nakupe z brezstično plačilno kartico Activa MasterCard

22. 9. 2014

Ljubljana

V Deželni banki Slovenije smo kot prva banka pri nas začeli izdajati brezstično kartico Activa MasterCard. Kakšne prednosti prinaša nova tehnologija? Stranke lahko kupujejo izdelke in storitve na POS-terminalih brez vpisa sicer obvezne PIN-številke. Za nakupe v višini največ 15 EUR na posamezen nakup se kartico z brezstično tehnologijo, ki je označena s simbolom antene, približa POS-terminalu in nakup je opravljen. Novi tehnologiji je prilagojenih okoli 15 % prodajnih mest.

Kartice z odloženim plačilom Activa MasterCard z brezstično tehnologijo bomo v Deželni banki Slovenije menjali postopoma s potekom veljavnosti, prvi uporabniki so jo prejeli v septembru. Brezstične plačilne kartice, ki so v tujini že uveljavljene, so varne: sistem pri nakupu nad 15 EUR od uporabnika zahteva vpis PIN-številke. Seveda pa je treba tudi pri novi kartici upoštevati priporočila o varnem ravnanju s kartico. Dodatno varnost si lahko stranke zagotovijo s storitvijo SMS-obveščanje in tako ob vsakem nakupu s kartico ali dvigu gotovine na bankomatu dobijo SMS-obvestilo o opravljeni transakciji. Tako imajo ves čas ažuren pregled nad svojim kartičnim poslovanjem.

Stranke, ki niso naklonjene brezstičnemu nakupovanju, lahko novo brezstično kartico Activa MasterCard tudi nadalje uporabljajo stično in pri vsakem nakupu v POS-terminal vnesejo svojo PIN-številko.