Pokaži / skrij meni
Info portal

Pametne plačilne kartice Activa MasterCard

2. 6. 2005

Ljubljana

Deželna banka Slovenije d.d. na področju kartičnega poslovanja deluje v sistemu Activa in izdaja plačilne kartice MasterCard.
Letošnje leto je bilo na tem področju zaznamovano s prehodom na čipno tehnologijo oz. izdajanjem pametne kartice, ki ga je Deželna banka Slovenije v izjemno kratkem roku uspešno izvedla.

Do konca meseca maja 2005 so namreč že vsem komitentom zamenjali dosedanje plačilne kartice MasterCard z magnetno stezo za kartice s čipom.

S pametnimi karticami bo lahko imetnik kartice poleg klasične plačilne funkcije uporabljal tudi napredne storitve, kot so hranjenje osebnih matičnih podatkov in gesel, varnejše plačevanje preko interneta, itd. Pametna kartica omogoča imetnikom varnejše poslovanje. Ob morebitni zlorabi zaradi ukradene, izgubljene ali ponarejene kartice prenaša odgovornost na organizacijo ali podjetje, ki ni opremljeno s pametno tehnologijo.

V  Deželni banki Slovenije d.d. trenutno poteka akcija, ki omogoča pridobitev pametne plačilne kartice Activa MasterCard za simbolično ceno 1 SIT.