Pokaži / skrij meni
Info portal

Podeljene so Agrobiznis nagrade za najbolj podjetne kmetovalce

12. 6. 2015

Ljubljana

Časnik Finance je že drugo leto zapored v okviru projekta Agrobiznis razpisal natečaj za najpodjetniške kmetovalce oziroma agropodjetja. S tem želi medij spodbujati podjetništvo in inovativnost na področju prehranske samooskrbe, širiti zavest o kakovostni hrani in pijači slovenskega porekla ter promovirati trajnostni razvoj.

Projektu se je letos pridružila tudi Deželna banka Slovenije. Kot banka, ki izhaja iz kmetijstva in podeželja ter vanju usmerja večji del svojega poslovanja, se zavedamo pomembnosti promocije agroživilskega segmenta in pospeševanja podjetnosti na podeželju. Na zaključnem dogodku, ki je bil danes v ljubljanskem hotelu Mons, smo predstavili posebno ponudbo za kmetovalce, na okrogli mizi na temo »Načrti in predvideni ukrepi za podporo kmetijskemu podjetništvu« pa sta sodelovala predsednica uprave Deželne banke Slovenije Sonja Anadolli ter predsednik Zadružne zveze Slovenije in nadzornega sveta Deželne banke Slovenije Peter Vrisk.

Nagrajencem, med katerimi so tudi naše stranke, iskreno čestitamo!

Nagrada NAJBOLJŠI PODJETNIK V KMETIJSTVU:
1. mesto: Čebelarstvo Voglar
2. mesto: Pekarna Težak
3. mesto: Kmetijska zadruga Šaleška dolina

NAJBOLJ UREJENA KMETIJA: Kmetija Kolenko

NAJBOLJ INOVATIVNO PODJETJE V KMETIJSTVU: Posestvo Trnulja


Okrogla miza, na kateri so sodelovali (z leve proti desni): Sonja Anadolli, predsednica uprave DBS, Peter Vrisk, predsednik ZZS in NS DBS, Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, in Branko Ravnik, direktor KGZS.