Pokaži / skrij meni
Info portal

Priložnostni kovanci v letu 2010

24. 11. 2009

Ljubljana

Obveščamo vas, da bo Deželna banka Slovenije tudi v letu 2010 pooblaščena za prodajo numizmatičnih vrednosti – spominskih in zbirateljskih kovancev po različnih nominalnih vrednostih ter izdajah.

 

Na podlagi Zakona o priložnostnih kovancih (Uradni list RS, št. 53/07) se bodo v letu 2010 izdali priložnostni kovanci ob naslednjih dogodkih:

 

Vrsta kovanca

Dogodek

Podrobnosti izdaje

Predviden datum izdaje

Spominski kovanec za 2€

200-obletnica ustanovitve Botaničnega vrta v Ljubljani

spominski kovanec, spominski kovanec proof izdelave, kartica s kovancem proof izdelave

april–maj 2010

Zbirateljski kovanci

Svetovno prvenstvo v poletih v Planici

zlatnik in srebrnik

marec 2010

Zbirateljski kovanci

Ljubljana – svetovna prestolnica knjige

zlatnik in srebrnik, dvokovinski kovanec, dvokovinski kovanec proof izdelave, kartica s kovancem proof izdelave

april 2010

Zbirka kovancev 2010

 

tečajni kovanci vseh nominalnih vrednosti + dvokovinski zbirateljski kovanec + spominski kovanec (navadna in proof izdelava)

april–maj 2010

 

 

 

Prodajne cene omenjenih priložnostnih kovancev in točni datumi izdaj trenutno še niso znani. Ko bo znanih več informacij bodo le-te na voljo na spletni strani www.dbs.si v rubriki Numizmatika.


V Deželni banki Slovenije s poslovno mrežo, ki je po velikosti na tretjem mestu med bankami v Sloveniji, udejanjamo slogan “vedno blizu” in razpolagamo z ustrezno infrastrukturo za dostop do najširšega kroga javnosti, ki je zainteresirana za nakup numizmatičnih vrednosti.

S tem projektom želimo v Deželni banki Slovenije dvigniti poznavanje numizmatike in s tem numizmatično kulturo v Sloveniji.