Pokaži / skrij meni
Info portal

V Deželni banki podpiramo socialno podjetništvo!

18. 10. 2012

Ljubljana

Včeraj se je zaključila dvodnevna mednarodna konferenca Slovenija Coop2012, na kateri so številni mednarodno priznani strokovnjaki predstavili temeljna izhodišča in primere dobrih praks na področju zadružništva, ene ključnih oblik socialnega podjetništva. Prikazane so bile tako nove ekonomske teorije, ki dokazujejo večjo učinkovitost in vzdržnost zadružnih poslovnih modelov od trenutno veljavnih, kakor tudi primeri dobrih praks, ki potrjujejo veljavnost teh novih ekonomskih teorij.


Mednarodne konference na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, ki jo je odprl častni pokrovitelj mednarodnega leta kooperativ dr. Danilo Türk, predsednik Republike Slovenije, se je udeležilo več kot dvesto obiskovalcev.


Na konferenci se je predstavila tudi Deželna banka Slovenije, ki je že od svojih začetkov vpeta v zadružni sistem, financira ekološko proizvodnjo hrane, obnovljive vire energije, zeleno ekonomijo in projekte, ki prispevajo k povečani samooskrbi v prehranski verigi. Na konferenci smo predstavili novo ponudbo za socialna podjetja, ki obsega posebne ugodnosti pri vodenju računa in uporabi elektronske banke, posebne oblike kreditiranja ter ugodno varčevanje.

Več o ponudbi za podjetja, ki delujejo v segmentu socialnega podjetništva, v 85 poslovalnicah banke in na telefonski številki 01 4727 447.


Pozdravni nagovor Petra Vriska, predsednika Zadružne zveze Slovenije.


Ponudbo Deželne banke Slovenije za socialna podjetja je predstavil mag. Drago Cerovšek, direktor PE Dolenjska.

Za govorniško mizo (od leve proti desni): Stojan Zorzenone, strokovnjak za mikrokreditiranje, Stanko Gaberc, Zveza bank Celovec, Liono Mian, lokalna bančna zadruga Friulovest BCC San Giorgio, in moderator Gregor Sakovič.