Pokaži / skrij meni
Info portal

Zaključil se je 40. letni posvet zadružnikov

7. 3. 2013

Portorož

5. in 6. marca 2013 je v organizaciji Zadružne zveze Slovenije v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu potekal že 40. tradicionalni posvet zadružnikov, tokrat na temo »Povezani za prihodnost – kaj čaka slovensko kmetijstvo in zadružništvo do leta 2020«.

Na dogodku, ki so se ga tudi letos udeležili številni domači in tuji predavatelji ter poslušalci, je tekla beseda o usmeritvi prihodnje skupne kmetijske politike, strategiji razvoja Slovenije do leta 2020 in o delovanju evropskih zadrug v krizi. Del posveta je bil posvečen aktualnim temam s področja vinogradništva in vinarstva ter sodelovanju zadrug in Zavoda za gozdove Slovenije.

Drugi dan posveta je bil namenjen aktualnim poslovnim vsebinam: stanju slovenskega kmetijstva, živilsko-predelovalne industrije in trgovine, kodeksu poslovnih praks v agroživilski verigi ter zakonu o promociji kmetijskih in živilskih proizvodov. Sonja Anadolli, predsednica uprave Deželne banke Slovenije, je spregovorila o vlogi banke v kmetijstvu in opozorila na novo ponudbo za kmetovalce in zadruge, ki jo je Deželna banka Slovenije predstavila na posvetu. Dogodek se je zaključil z okroglo mizo na temo »Kako biti uspešen tudi v krizi«.


Pozdravni nagovor Petra Vriska, predsednika Zadružne zveze Slovenije.


Udeleženci posveta.


Sonja Anadolli, predsednica uprave Deželne banke Slovenije, je predstavila novo ponudbo banke za kmetovalce in zadruge.


Razstavni prostor Deželne banke Slovenije.