10. januarja 2008 začetek prodaje zbirateljskih dvokovinskih kovancev za 3 evre

09. 01. 2008

Novica


Ljubljana, 9. januar 2008 V četrtek, 10. januarja 2008, se bo v vseh enotah Deželne banke Slovenije pričela prodaja zbirateljskih dvokovinskih kovancev za 3 evre. Ure dobave numizmatičnih vrednosti in s tem ure začetka prodaje Banka Slovenije še ni potrdila.

Zbirateljski dvokovinski kovanci za 3 evre se bodo prodajali v 3 različnih oblikah, in sicer kot tečajni kovanci in tečajni kovanci v omejeni polirani izvedbi (v prodaji od 10. januarja 2008, posameznik lahko kupi do 5 tečajnih kovancev in po 1 kovanec v polirani izvedbi) ter v setu s tečajnimi slovenskimi evro kovanci za 2008 (v prodaji v kratkem). Skupna naklada vseh 3 evrskih kovancev znaša 200.000. Del te skupne emisije (celotno število posamezne izdaje kovancev, zmanjšano za število prednaročil, ki so bila oddana pri Banki Slovenije), bo na voljo v prosti prodaji v vseh enotah Deželne banke Slovenije. Zaradi velikega povpraševanja prednaročila za numizmatične vrednosti niso možna - kovanci v prosti prodaji tako niso rezervirani, prodajajo se do razprodaje zalog. Natančno uro pričetka prodaje bomo na spletnih straneh banke www.dbs.si sporočili nemudoma, ko jo bo potrdila Banka Slovenije.

Nadalje bo od 28. januarja 2008 v prosti prodaji v enotah Deželne banke Slovenije moč dobiti zbirateljske zlatnike in srebrnike, ki jih bo Banka Slovenije izdala ob 250-letnici rojstva Valentina Vodnika. V letu 2008 Banka Slovenije napoveduje tudi izdajo spominskih kovancev ob 500. obletnici rojstva Primoža Trubarja. Tudi za omenjeni seriji numizmatičnih vrednosti prednaročila niso možna.

Zaradi velikega zanimanja za numizmatične vrednosti smo v Deželni banki Slovenije začeli vpisovati naročila za numizmatične vrednosti v letu 2009, ki jih bomo ob koncu leta posredovali Banki Slovenije. Vpisovanje je mogoče v vseh enotah Deželne banke Slovenije.
Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje