25. 2. 2013 v prodaji numizmatični izdelki, izdani ob 300. obletnici velikega tolminskega punta, in zbirka kovancev 2013

21. 02. 2013

Numizmatika


V ponedeljek se v 25 poslovalnicah Deželne banke Slovenije začne prodaja zadnje letošnje izdaje numizmatičnih izdelkov, in sicer zbirateljskega 3-evrskega kovanca, zlatnika in srebrnika, ki jih je Republika Slovenija izdala ob 300. obletnici velikega tolminskega punta, ter zbirke kovancev 2013, ki jo je izdala Banka Slovenije.

3-evrski kovanec bo na voljo po nominalni vrednosti 3 EUR, 3-evrski kovanec v tehniki visokega sijaja za 10 EUR, srebrnik za 40 EUR, zlatnik za 320 EUR, zbirka kovancev 2013 za 25 EUR in zbirka kovancev 2013 v tehniki visokega sijaja za 45 EUR.

Avtor dizajna Jernej Kejžar je na kovancih upodobil koso, cepec in burkle – kmečko orodje, s katerim so se uporniki večinoma bojevali. Kovanci so bili kovani na Slovaškem.

V prosti prodaji bo celotna izdaja numizmatičnih izdelkov, zmanjšana za število prednaročil, ki smo jih v Deželni banki Slovenije zbrali v letu 2012. Abonenti, ki v letu 2013 iz rezervacij ne bodo kupili zlatnika, srebrnika ali zbirke kovancev 2013, bodo izbrisani z liste abonentov. Deželna banka Slovenije zagotavlja abonentom en zlatnik, en srebrnik in eno zbirko kovancev 2013, ki jih je treba prevzeti v 30 dneh od dneva, ko numizmatični izdelek pride v obtok, tj. do vključno 26. 3. 2013. Po tem datumu, tj. od 27. 3. 2013, bodo numizmatični izdelki v prosti prodaji.

Zaradi majhne količine izdanih zlatnikov, srebrnikov in zbirk kovancev 2013 v tehniki visokega sijaja bodo le-ti prvih 30 dni na voljo le abonentom. Numizmatični izdelki, izdani v letu 2013, ne bodo dokovani.

Ažurne informacije na temo numizmatike so ves čas na voljo na spletnih straneh Deželne banke Slovenije in Banke Slovenije.

Interesentom so v poslovalnicah Deželne banke Slovenije še vedno na voljo nekateri numizmatični izdelki, ki jih je Republika Slovenija izdala v preteklih letih (več informacij najdete tukaj) ter 2-evrski spominski kovanec, izdan ob 800. obletnici obiskovanja Postojnske jame (letošnja izdaja).

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje