DEŽELNA BANKA PONOSNI GENERALNI POKROVITELJ VINSKE KRALJICE 2018

15. 01. 2018

Novica


V petek, 12. januarja 2018, je bila v Radencih okronana 22. Vinska kraljica Slovenije za leto 2018. Le-ta bo skrbela za promocijo slovenskih vin, vinogradništva in slovenske vinorodne dežele ter doma in v svetu predstavljala slovenski turizem in slovensko kulturno dediščino.

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Zidan je okronal 22. Vinsko kraljico Slovenije, kot predstavnica generalnega pokrovitelja pa je zbrane nagovorila in novi vinski kraljici Katarini Pungračič  čestitala predsednica uprave Deželne banke Slovenije d.d, ga. Sonja Anadolli.

Deželna banka, ki je še posebej specializirana za podeželje, namreč razume pomembnost ohranjanja slovenske dediščine in z veseljem podpira prav take projekte, kot je Vinska kraljica Slovenije - naziv, ki ga od leta 1996 tradicionalno enkrat letno podelijo slovenski vinarji po vzoru evropskih držav in je v Sloveniji zelo dobro prepoznan.

Nova vinska kraljica Slovenije 2018 je 21-letna Katarina Pungarčič iz Zavrča v Halozah, ki je odraščala na družinski kmetiji, kjer se že pet generacij ukvarjajo z vinogradništvom, vinarstvom in turizmom. Med študijem Agrikulture in okolja je opravila tečaj sommelier ljubitelj in pravi, da bo svoje izobraževanje v tej smeri še nadaljevala.

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje