Deželna banka Slovenije izbrana za prodajo numizmatičnih vrednosti

20. 12. 2007

Numizmatika


Deželna banka Slovenije je bila v okviru razpisanega javnega naročila Banke Slovenije izbrana kot najboljša ponudnica za prodajo numizmatičnih vrednosti - spominskih in zbirateljskih kovancev po razliènih nominalnih vrednostih ter izdajah.
Slovenkam in Slovencem bodo od 3. januarja 2008 v 30 enotah Deželne banke Slovenije po vsej državi na voljo zbirateljski zlatniki in srebrniki, ki jih bo Banka Slovenije izdala ob predsedovanju v Evropski uniji. Od 10. januarja 2008 bo moč pridobiti zbirateljske dvokovinske kovance za 3 evre, od 28. januarja 2008 pa zbirateljske zlatnike in srebrnike, ki jih bo Banka Slovenije izdala ob 250-letnici rojstva Valentina Vodnika. V letu 2008 Banka Slovenije napoveduje tudi izdajo spominskih kovancev ob 500. obletnici rojstva Primoža Trubarja. Vsi zbirateljski kovanci bodo na voljo v izbranih enotah Deželne banke Slovenije, ki so navedene v prilogi. Zbirateljski kovanci so zakonito plačilno sredstvo na območju Republike Slovenije.
V Deželni banki Slovenije s poslovno mrežo, ki je po velikosti na tretjem mestu med bankami v Sloveniji, udejanjamo slogan vedno blizu in razpolagamo z ustrezno infrastrukturo za dostop do najširšega kroga javnosti, ki je zainteresirana za nakup numizmatičnih vrednosti.
S tem projektom želimo v Deželni banki Slovenije dvigniti poznavanje numizmatike in s tem numizmatično kulturo v Sloveniji.
 
Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje