Deželna banka Slovenije izbrana za prodajo numizmatičnih vrednosti

17. 12. 2008

Numizmatika


Ljubljana, 17. december 2008 – Deželna banka Slovenije je bila s strani Banke Slovenije izbrana za prodajo numizmatičnih vrednosti tudi v letih 2009 in 2010. Prosta prodaja le-teh se bo pričela 5. januarja 2009 in bo potekala v vseh 88 enotah Deželne banke Slovenije.

Po uspešni distribuciji numizmatičnih vrednosti v letu 2008 je bila Deželna banka Slovenije ponovno izbrana za prodajo zbirateljskih in spominskih kovancev, ki jih bo Republika Slovenija izdala v letih 2009 in 2010.

V letu 2009 bo prodaja numizmatičnih vrednosti potekala v celotni poslovni mreži Deželne banke Slovenije, ki je z 88 enotami tretja najobsežnejša med bankami v Sloveniji. Na ta način je omogočen dostop do najširšega kroga javnosti, ki je zainteresirana za nakup numizmatičnih vrednosti. Nakup numizmatičnih vrednosti po drugih prodajnih poteh (internet, faks) ni mogoč.

5. januarja 2009 bo v prosti prodaji spominski 2-evrski kovanec, izdan ob 10. obletnici Ekonomske in monetarne unije (EMU), v začetku februarja bosta interesentom na voljo zbirateljski zlatnik in srebrnik, izdana ob 100-letnici rojstva slikarja Zorana Mušiča (nominalna vrednost 100 oziroma 30 evrov, prodajna cena 180 oziroma 40 evrov). Pred poletjem bosta sledila še zbirateljska kovanca, izdana ob 100-letnici prvega poleta z motornim letalom na Slovenskem (nominalna vrednost 100 oziroma 30 evrov, prodajna cena 180 oziroma 40 evrov), ter zbirka evrokovancev za leto 2009.

Vse numizmatične vrednosti so zakonito plačilno sredstvo v Republiki Sloveniji. Numizmatične vrednosti, izdane v letu 2009, ne bodo dokovane.

V prosti prodaji bodo vsakokrat celotne izdaje numizmatiènih vrednosti, zmanjšane za število prednaroèil, ki jih smo jih v Deželni banki Slovenije zbrali v letu 2008. Tudi v letu 2009 bo v enotah Deželne banke Slovenije in preko obrazca na www.dbs.si/numizmatika mogoče prednaročiti numizmatične vrednosti, ki bodo ob različnih priložnostih izdane v letu 2010.

Ažurne informacije na temo numizmatike bodo ves čas na voljo na spletnih straneh Deželne banke Slovenije in Banke Slovenije ter na brezplačni telefonski številki DBS FON 080 17 55 vsak delovni dan od 8. do 16. ure.

V Deželni banki Slovenije so interesentom še vedno na voljo dokovane numizmatične vrednosti, ki jih je Republika Slovenija izdala v letu 2008, in sicer dvokovinski trievrski kovanci, ki so bili izdani ob predsedovanju Slovenije Evropski uniji, zbirateljski zlatniki in srebrniki, ki so bili izdani ob 250-letnici rojstva Valentina Vodnika, spominski dvoevrski kovanci, izdani ob 500. obletnici rojstva Primoža Trubarja, ter zbirke slovenskih evrokovancev z letnico kovanja 2008.

S projektom distribucije numizmatičnih vrednosti želimo v Deželni banki Slovenije dvigniti poznavanje numizmatike in finančno kulturo v Sloveniji.

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje