Na voljo trievrski kovanci, izdani ob predsedovanju Slovenije Evropski uniji, iz naslova dokovanja

09. 06. 2008

Numizmatika


Danes se je v vseh enotah Deželne banke Slovenije pričela distribucija dvokovinskih kovancev z nominalno vrednostjo 3 evre, izdanih ob predsedovanju Slovenije Evropski uniji, ki jih je Republika Slovenija zaradi velikega povpraševanja dokovala. Omenjeni kovanci so v prosti prodaji le v omejenih količinah. V večji meri so namenjeni interesentom, ki so pravočasno oddali prednaročila v enotah Deželne banke Slovenije - obrazci so bili javnosti na voljo na spletnih straneh www.dbs.si ter v poslovni mreži, banka pa je o možnosti naročila obvestila javnost 28. 1. 2008.

Še vedno so v vseh enotah Deželne banke Slovenije na voljo tudi spominski kovanci, izdani ob 500. obletnici rojstva Primoža Trubarja. Posamezni stranki je na voljo po največ 25 kovancev.

EUR 3 coins available, issued to honour Slovenia’s presidency of the EU and now additionally minted

Today all Deželna banka Slovenije units will offer for commercial sale the bi-coloured coins of the nominal value EUR 3, which the Republic of Slovenia issued to honour Slovenia’s presidency of the European Union and had additionally minted due to popular demand. Coins are available in limited numbers, and are mainly intended for buyers who placed advance orders in the Deželna banka Slovenije offices in due time. Advance order forms were publicly available on the www.dbs.si web site and across the Bank branch network, while the Bank informed the public of the possibility of advance orders on 28 January 2008.

Deželna banka Slovenije units still hold for sale the commemorative coins issued to commemorate the 5th centennial of the birth of Primož Trubar, the famous Slovene reformer. A single person can purchase up to 25 coins.
 

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje