Obvestilo strankam kreditojemalcem

27. 03. 2020

Novica


V Deželni banki sledimo ukrepom države v času epidemije in pozdravljamo odločitve Vlade RS o sprejetju različnih ukrepov, ki bodo olajšali posledice nastale situacije. Med drugim  je to Zakon o interventnem ukrepu odloga plačila obveznosti kreditojemalcev (ZIUOPOK), ki bo zaščitil kreditojemalce in sicer gospodarske družbe, zadruge, društva, zavode, fizične osebe, ki zaposlujejo druge delavce, samozaposlene osebe, nosilce kmetijskega gospodarstva, nosilce dopolnilne dejavnosti na kmetijah in ostale fizične osebe. Po objavi v Uradnem listu bo ZIUOPOK začel tudi uradno veljati, v okviru ZBS pa si banke prizadevamo za razjasnitev določenih nejasnosti glede izvajanja zakona. Banka bo v celoti sledila zakonskim zahtevam.

Našim strankam sporočamo, da bomo obravnavali vsak primer posebej in se odločali sproti, v skladu z ZIUOPOK in ostalimi morebitnimi ukrepi, ki bodo na voljo. Zato ni potrebno hiteti v poslovalnice, če menite, da bo vaša nezmožnost plačila obveznosti posledica nastale situacije, saj boste lahko uradno vlogo za odlog odplačevanja kredita oddali v roku 6 mesecev od dneva preklica epidemije.

Vse potrebne informacije in vloge za odlog odplačevanja kredita bomo pravočasno objavili tudi na naši spletni strani.

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.