Od 10. maja 2010 bodo na voljo spominski 2-evrski kovanci, izdani ob 200-obletnici ustanovitve Botaničnega vrta v Ljubljani, in zbirka evrokovancev 2010

04. 05. 2010

Numizmatika


Od 10. maja 2010 bodo v poslovalnicah Deželne banke Slovenije v prodaji spominski 2-evrski kovanec, spominski 2-evrski kovanec v tehniki visokega sijaja, kartica s kovancem v tehniki visokega sijaja in zbirka evrokovancev 2010 navadne in proof izdelave.

 

Spominski 2-evrski kovanec bo na voljo po nominalni vrednosti 2 EUR, 2-evrski kovanec v tehniki visokega sijaja za 6 EUR, kartica s kovancem v tehniki visokega sijaja za 10 EUR, zbirka evrokovancev 2010 za 25 EUR in zbirka evrokovancev 2010 proof izdelave za 45 EUR.

 

Deželna banka Slovenije zagotavlja abonentom 1 kos posamezne vrste kovancev oziroma 1 zavitek (25 kosov) kovancev za 2 EUR, ki ga je treba prevzeti v 30 dneh od dneva, ko numizmatična vrednost pride v obtok. Po tem datumu bomo numizmatične vrednosti dali v prosto prodajo.

 

Interesentom so v mreži Deželne banke Slovenije še vedno na voljo zbirateljski zlatniki in srebrniki, izdani ob Svetovnem prvenstvu v poletih v Planici, zbirateljski kovanci, izdani ob dogodku Ljubljana – svetovna prestolnica knjige ter nekatere numizmatične vrednosti, ki jih je Republika Slovenija izdala v letu 2009.

 

 

 

 

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje