Od 20. 6. 2011 na voljo zbirateljski kovanci, izdani ob 20. obletnici samostojnosti Republike Slovenije, in zbirka evrokovancev 2011

14. 06. 2011

Numizmatika


Od ponedeljka, 20. 6. 2011, bodo v 25 poslovalnicah Deželne banke Slovenije (seznam poslovalnic najdete na https://www.dbs.si/obanki/kontaktniobrazec/numizmatika.asp) v prodaji zbirateljski 3-evrski kovanec, zbirateljski 3-evrski kovanec v tehniki visokega sijaja, zbirateljski 3-evrski kovanec v obliki kartice s kovancem v tehniki visokega sijaja, zlatnik, srebrnik ter zbirka evrokovancev 2011 in zbirka evrokovancev 2011 v tehniki visokega sijaja.

Zbirateljski 3-evrski kovanec bo na voljo po nominalni vrednosti 3 EUR, 3-evrski kovanec v tehniki visokega sijaja po 10 EUR, zbirateljski 3-evrski kovanec v obliki kartice s kovancem v tehniki visokega sijaja po 13 EUR, zlatnik za 260 EUR, srebrnik po 40 EUR, zbirka evrokovancev 2011 po 25 EUR in zbirka evrokovancev 2011 v tehniki visokega sijaja po 45 EUR.

Deželna banka Slovenije zagotavlja abonentom 1 kos posamezne vrste kovancev oziroma 1 zavitek (20 kosov) kovancev za 3 EUR, ki ga je treba prevzeti v 30 dneh od dneva, ko numizmatična vrednost pride v obtok. Po tem datumu bomo numizmatične vrednosti dali v prosto prodajo.

Zaradi majhne količine izdanih zbirk evrokovancev 2011 v tehniki visokega sijaja bodo le-te prvih 30 dni na voljo le abonentom.

Interesentom so v mreži Deželne banke Slovenije še vedno na voljo nekatere numizmatične vrednosti, ki jih je Republika Slovenija izdala v letih 2008, 2009 in 2010 (več na https://www.dbs.si/obanki/kontaktniobrazec/numizmatika.asp) in spominski kovanci, izdani ob 100-letnici rojstva narodnega heroja Franca Rozmana-Staneta.

 

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje