Od 3. 1. 2012 na voljo spominski kovanci, izdani ob 10. obletnici evrogotovine

28. 12. 2011

Numizmatika


Od torka, 3. 1. 2012, bodo v 25 poslovalnicah Deželne banke Slovenije v prodaji spominski 2-evrski kovanec, spominski 2-evrski kovanec v tehniki visokega sijaja in spominski 2-evrski kovanec v obliki kartice s kovancem v tehniki visokega sijaja, ki jih je Republika Slovenija izdala ob 10. obletnici evrogotovine.

Spominski 2-evrski kovanec bo na voljo po nominalni vrednosti 2 EUR, 2-evrski kovanec v tehniki visokega sijaja po 7 EUR, spominski 2-evrski kovanec v obliki kartice s kovancem v tehniki visokega sijaja po 12 EUR.

Numizmatične vrednosti bodo na voljo v 25 poslovalnicah banke (seznam je dostopen na povezavi https://www.dbs.si/obanki/kontaktniobrazec/numizmatika.asp). Nakup numizmatičnih vrednosti po drugih prodajnih poteh (internet, faks) ni mogoč.

V letu 2012 bosta predvidoma v mesecu januarju v prodaji zbirateljski zlatnik in srebrnik, izdana ob dogodku Evropska prestolnica kulture – Maribor 2012, predvidoma v juliju pa bodo v prodaji zbirateljski zlatnik, srebrnik in 3-evrski dvokovinski kovanec, ki jih je Republika Slovenija izdala ob 100-letnici osvojitve prve olimpijske medalje (tudi v tehniki visokega sijaja), ter zbirka evrokovancev z letnico kovanja 2012.

Vse numizmatične vrednosti so zakonito plačilno sredstvo v Republiki Sloveniji. Numizmatične vrednosti, izdane v letu 2012, ne bodo dokovane.

V prosti prodaji bo celotna izdaja numizmatičnih vrednosti, zmanjšana za število prednaročil, ki smo jih v Deželni banki Slovenije zbrali v letu 2011. Tudi v letu 2012 je v izbranih poslovalnicah Deželne banke Slovenije mogoče prednaročiti numizmatične vrednosti, ki bodo ob različnih priložnostih izdane v letu 2013. Abonenti, ki v letu 2011 iz rezervacij niso kupili zlatnika, srebrnika ali seta kovancev BU, so izbrisani iz liste abonentov.

Zaradi majhne količine izdanih kartic s kovancem bodo le-te prvih 30 dni na voljo le abonentom.

Ažurne informacije na temo numizmatike bodo ves čas na voljo na spletnih straneh Deželne banke Slovenije in Banke Slovenije.

V Deželni banki Slovenije so interesentom še vedno na voljo omejene količine numizmatičnih vrednosti, ki jih je Republika Slovenija izdala v preteklih letih.

S projektom distribucije numizmatičnih vrednosti želimo v Deželni banki Slovenije dvigniti poznavanje numizmatike in finančno kulturo v Sloveniji.

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje