Od 4. 2. 2013 bo v prodaji nova izdaja spominskih kovancev – 800. obletnica obiskovanja Postojnske jame

31. 01. 2013

Numizmatika


Od ponedeljka, 4. 2. 2013, bosta v 25 poslovalnicah Deželne banke Slovenije v prodaji spominski 2-evrski kovanec in spominski 2-evrski kovanec v tehniki visokega sijaja, ki ju je Republika Slovenija izdala ob 800. obletnici obiskovanja Postojnske jame. Spominski 2-evrski kovanec bo na voljo po nominalni vrednosti 2 EUR, 2-evrski kovanec v tehniki visokega sijaja po 9 EUR.

Numizmatični izdelki bodo naprodaj v 25 poslovalnicah banke (seznam je dostopen na povezavi https://www.dbs.si/obanki/kontaktniobrazec/numizmatika.asp). Nakup numizmatičnih izdelkov po drugih prodajnih poteh (internet, faks) ni mogoč.

Naslednja in hkrati zadnja letošnja izdaja numizmatičnih izdelkov bo v prodaji od 25. 2. 2013, in sicer zbirateljski zlatnik, srebrnik in 3-evrski dvokovinski kovanec, ki jih bo Republika Slovenija izdala ob 300. obletnici velikega tolminskega punta (tudi v tehniki visokega sijaja), ter zbirka evrokovancev z letnico kovanja 2013.

Vsi numizmatični izdelki so zakonito plačilno sredstvo v Republiki Sloveniji. Numizmatični izdelki, izdani v letu 2013, ne bodo dokovani.

Tudi v letu 2013 je v izbranih poslovalnicah Deželne banke Slovenije mogoče prednaročiti numizmatične izdelke, ki bodo ob različnih priložnostih izdani v letu 2014. Abonenti, ki v letu 2012 iz rezervacij niso kupili zlatnika, srebrnika ali seta kovancev, so izbrisani iz liste abonentov za leto 2013.

V Deželni banki Slovenije so interesentom še vedno na voljo omejene količine numizmatičnih vrednosti, ki jih je Republika Slovenija izdala v preteklih letih.

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje