Od ponedeljka, 16. 1. 2012, bosta v Deželni banki Slovenije v prodaji zbirateljska kovanca, izdana ob priložnosti Evropska prestolnica kulture – Maribor 2012

13. 01. 2012

Numizmatika


V 25 poslovalnicah Deželne banke Slovenije (seznam poslovalnic najdete na https://www.dbs.si/obanki/kontaktniobrazec/numizmatika.asp, nakup numizmatičnih izdelkov po drugih prodajnih poteh ni mogoč) bosta v prodaji zbirateljski zlatnik in srebrnik – zlatnik z nominalno vrednostjo 100 EUR bo na voljo za 300 EUR, srebrnik z nominalno vrednostjo 30 EUR pa za 40 EUR.

Republika Slovenija se z izdajo zbirateljskih kovancev pridružuje promociji Evropske prestolnice kulture, ki je bila v letu 2012 dodeljena Mariboru in partnerskim mestom. Motiv na kovancih je simbolna interpretacija starega mariborskega mostu, v prenesenem pomenu pa gre za povezovanje, komunikacijo in ustvarjalnost. Avtor idejnega osnutka kovancev je Tomaž Plečko.

V prodaji bo količina, zmanjšana za število prednaročil abonentov. Deželna banka Slovenije zagotavlja abonentom 1 zlatnik in 1 srebrnik, ki ju je treba prevzeti v 30 dneh od dneva, ko numizmatični izdelek pride v obtok. Po tem datumu bodo numizmatični izdelki v prosti prodaji.

Predvidoma junija 2012 bodo v prodaji zbirateljski zlatnik, srebrnik in 3-evrski dvokovinski kovanec, ki jih bo Republika Slovenija izdala ob 100-letnici osvojitve prve olimpijske medalje. S 3-evrskim dvokovinskim kovancem bo izdana tudi kartica in 3-evrski dvokovinski kovanec v posebni embalaži (v tehniki visokega sijaja) ter zbirka evrokovancev z letnico kovanja 2012.

Zbirateljski kovanci so zakonito plačilno sredstvo v Republiki Sloveniji. Numizmatični izdelki, izdani v letu 2012, ne bodo dokovani.

Ažurne informacije na temo numizmatike bodo ves čas na voljo na spletnih straneh Deželne banke Slovenije in Banke Slovenije.

Interesentom so v poslovalnicah Deželne banke Slovenije še vedno na voljo nekateri numizmatični izdelki, ki jih je Republika Slovenija izdala v letih 2008, 2009, 2010 in 2011 (več na https://www.dbs.si/obanki/kontaktniobrazec/numizmatika.asp) ter 2-evrski spominski kovanec, izdan ob 10. obletnici evrogotovine (letošnja izdaja).

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje