Zbirateljski kovanci, izdani ob 250-letnici rojstva Valentina Vodnika, razprodani

28. 01. 2008

Numizmatika


Obveščamo vas, da so bili kovanci, ki jih je Republika Slovenija izdala ob 250-letnici rojstva Valentina Vodnika in so bili danes na razpolago v vseh 88 enotah Deželne banke Slovenije, razprodani v zgodnjih jutranjih urah. V prosti prodaji je bila na voljo le zelo omejena količina omenjenih zlatnikov in srebrnikov, saj je bila večina rezervirana za prednaročnike, ki so v preteklem letu oddali svoje naročilo pri Banki Slovenije.

Zaradi velikega zanimanja za posamezne vrste zbirateljskih kovancev je Vlada Republike Slovenije 17. januarja 2008 potrdila predlog Banke Slovenije za dokovanje 3.000 zlatnikov z nominalno vrednostjo 100 evrov, 3.000 srebrnikov z nominalno vrednostjo 30 evrov in 300.000 dvokovinskih kovancev z nominalno vrednostjo 3 evre, izdanih ob predsedovanju Evropski uniji, ter 3.000 zlatnikov z nominalno vrednostjo 100 evrov in 3.000 srebrnikov z nominalno vrednostjo 30 evrov, izdanih ob 250-letnici rojstva Valentina Vodnika. Tako je mogoče od ponedeljka, 28. januarja 2008, oddati prednaročila za nakup omenjenih kovancev v vseh enotah Deželne banke Slovenije – obrazec je na voljo na spletni strani banke www.dbs.si in v poslovni mreži.

Poleg naštetega bo Banka Slovenije izročila v prodajo zbirko evrokovancev z letnico kovanja 2008. Zbirka vsebuje vse tečajne kovance s slovensko nacionalno stranjo in zbirateljski kovanec za 3 evre (Predsedovanje Evropski uniji). Izdelanih bo 150.000 kosov zbirke (148.000 kosov BU - navadno kovanje in 2.000 proof - visoki sijaj).

Pozno pomladi Banka Slovenije napoveduje tudi izdajo spominskih kovancev za 2 evra ob 500-letnici rojstva Primoža Trubarja, ki bodo na voljo v večjem obsegu.

 

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje