Zbirateljski zlatniki in srebrniki, izdani ob predsedovanju Slovenije evropski uniji, razprodani

03. 01. 2008

Numizmatika


Danes je Deželna banka Slovenije dala v prodajo numizmatične vrednosti, ki jih je Banka Slovenije izdala ob predsedovanju Slovenije Evropski uniji. Zbirateljski zlatniki in srebrniki v prosti prodaji so bili razprodani v dopoldanskih urah.

Deželna banka Slovenije je bila v okviru razpisanega javnega naročila Banke Slovenije izbrana kot najboljša ponudnica za prodajo numizmatičnih vrednosti - spominskih in zbirateljskih kovancev po različnih nominalnih vrednostih ter izdajah.

Zaradi omejenega števila numizmatičnih vrednosti v prosti prodaji, ki jih je Banka Slovenije izdala ob predsedovanju Slovenije Evropski uniji (večji del zbirateljskih srebrnikov in zlatnikov je bil s strani Banke Slovenije rezerviran za numizmatična društva in registrirane numizmatike), smo v Deželni banki Slovenije javnosti le-te 3. januarja 2008 ponudili v 15 enotah. Najhitreje so pošli v Ljubljani, najkasneje v Kranju.

Od 10. januarja 2008 bo vseh enotah Deželne banke Slovenije moč pridobiti zbirateljske dvokovinske kovance za 3 evre, ki jih bo v na voljo več, natančneje 200.000, od 28. januarja 2008 pa zbirateljske zlatnike in srebrnike, ki jih bo Banka Slovenije izdala ob 250-letnici rojstva Valentina Vodnika. V letu 2008 Banka Slovenije napoveduje tudi izdajo spominskih kovancev ob 500. obletnici rojstva Primoža Trubarja.

Zaradi velikega zanimanja javnosti za numizmatične vrednosti, bomo v Deželni banki Slovenije v naslednjih dneh začeli vpisovati naročila za numizmatične vrednosti v letu 2009. Vpisovanje bo omogočeno v vseh enotah Deželne banke Slovenije.

Kovanci
 

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje