Brezskrbno na zaslužen dopust

Brezskrbno na zaslužen dopust

06. 07. 2020

Novica


Letošnje poletje bo vsekakor drugačno kot vsa do sedaj. Poleg varnostnih ukrepov, ki jih priporočamo vsako leto na področju finančnega upravljanja, moramo biti letos še posebno pozorni na ukrepe za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2, priporočene s strani državnih organov.
V senci novega koronavirusa pa vsekakor priporočamo, da se seznanite tudi s turističnim zavarovanjem in pravili o priporočenem ravnanju s plačilnimi karticami ter o uporabi POS terminalov in bankomatov.


Turistično zavarovanje z asistenco v tujini

Lahko ga sklenete tudi pri nas. Če se vam zgodi kakšna nevšečnost, zavarovalnica poskrbi za vas in vašo družino ter vam preko dežurnega telefonskega centra nudi takojšnjo pomoč v slovenskem jeziku. Na voljo so različni paketi (osnovni in razširjeni paketi kritij), izbirate lahko med posamičnim, družinskim ali skupinskim turističnim zavarovanjem. Podrobnosti najdete na tej strani (kliknite).

Negotovinsko plačevanje

V teh negotovih časih je smotrno storitve in nakupe plačevati s karticami, s čimer se izognete dodatnemu stiku. Na voljo so vam debetne, z odloženim plačilom in predplačniške. Vse kartice v DBS so brezstične, kar vam nudi še dodatno zaščito, saj manjše nakupe opravite brez vnosa PIN kode. S seboj vzemite le toliko gotovine, kot menite, da je nujno potrebno. Gotovino si priskrbite v poslovalnicah DBS. Manj pogoste valute  si za vsak primer zagotovite nekaj dni pred odhodom. 

Uporaba plačilnih kartic na potovanju v tujini

Pred odhodom na dopust preverite priporočila in napotke za varno ravnanje s plačilnimi karticami ter uporabi POS terminalov in bankomatov, da boste proste dneve resnično in brezskrbno uživali:

  • Menjava EUR v tuje valute: pred menjavo (na kateremkoli menjalnem mestu) preverite veljavne tečaje, na mestih, kjer je to mogoče, pa svetujemo uporabo plačilnih kartic (plačila izvajajte brez konverzije, v lokalni valuti).
  • Veljavnost kartic: preverite veljavnost svojih plačilnih kartic in višino razpoložljivega limita porabe. Limit na vaši plačilni kartici predstavlja razpoložljivo stanje, ki ga lahko mesečno izkoristite za nakupe ali dvige gotovine.
  • Dodatna varnost: varnostno SMS-sporočilo vas takoj opozori na nenavadne aktivnosti na vaši kartici (v primeru izgube, kraje ali zlorabe). Tako boste lahko takoj odreagirali in v primeru utemeljene zlorabe kartico tudi preklicali. Za primer izgube ali kraje kartice je možno skleniti tudi dodatno zavarovanje zlorabe plačilnih kartic.
  • Bankomati, POS terminali: vedno zakrijte tipkovnico ob vpisovanju PIN kode in bodite pozorni, da ljudje, ki morebiti stojijo za vami, vzdržujejo ustrezno varnostno razdaljo.


Želimo vam lep, miren in brezskrben dopust!

 Dodatne informacije: Združenje bank Slovenije

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje