Politika zasebnosti

Politika zasebnosti

Dobrodošli na spletnem mestu Deželne banke Slovenije d.d. Spletno mesto je bilo postavljeno z namenom obveščanja širše javnosti o podjetju ter bančnih storitvah in produktih. Prosimo vas, da kot obiskovalec našega spletnega mesta, upoštevate spodaj naštete pogoje.

Z ogledom tega spletnega mesta potrjujete, da se s pogoji strinjate in jih v celoti sprejemate.

 

Za kakšno obdobje naj vzamem kredit?

Krajše obdobje najema kredita pomeni manjši znesek, ki ga preplačate. Vendar pa je potrebno biti tudi na pozoren, kolikšen mesečni obrok si lahko privoščite, da ne obremenjuje vašega mesečnega proračuna. Včasih je bolje, da se odločite za daljše obdobje z manjšimi obroki in hkrati še nekaj malega prihranite vsak mesec.

Pri fiksni obrestni meri je mesečni obrok malenkost višji kot pri spremenljivi, vendar zagotavlja stabilnost, saje obrok ostaja ves čas enak. Je pa tudi dejstvo, da lahko kredit s fiksno obrestno mero najamete samo do 20 let.

Spremenljiva obrestna mera je za vas, če imate višje mesečne prilive in si morda lahko privoščite nekaj več tveganja. Na koncu lahko plačate več ali manj, kar je odvisno od gibanja Euriborja, pribitek pa ostaja ves čas fiksen. Kredit s spremenljivo obrestno mero vam omogoča odplačevanje do 30 let.

S kombinacijo stanovanjskega in potrošniškega kredita je mogoče dobiti tudi do 100 % financiranje vašega novega doma. Pri banki se tudi pozanimajte, v kolikšnem delu vam lahko izplača stanovanjski kredit v gotovini.

Pri izračunu končnega zneska kredita imejte v mislih tudi ostale stroške, ki pridejo z nakupom stanovanja ali hiše - prenova ali nova oprema. Priporočamo, da si vnaprej izdelati celotno kalkulacijo in vpoštevajte tudi nekaj rezerve za nepričakovane stroške.

Vam lahko na pomoč priskočijo tudi domači ali prijatelji? Njihova pomoč je običajno brezplačna in skoraj brez obveznosti, le malce večkrat jih boste morali povabiti na kavo ali piknik.

Če potrebujete manj kot 30.000 EUR kredita, ga lahko zavarujete pri zavarovalnici.

V primeru višjega zneska je kredit potrebno zavarovati s hipoteko (z zastavo nepremičnin) ali dvema kreditno sposobnima porokoma.

Ker je življenje nepredvidljivo, razmislite tudi o življenjskem zavarovanju, ki ob nepričakovanih situacijah poskrbi za finančno varnost bližnjih. Sklenete ga lahko tudi pri nas.

Stanovanjski kredit ni primeren samo za nakup ali gradnjo vašega novega doma. Stanovanjski kredit je namenski kredit za:

  • nakup, gradnjo ali prenovo stanovanjskih nepremičnin,
  • izplačilo dednega deleža ali izplačilo zakonskemu partnerju ob razvezi,
  • poplačilo stanovanjskega kredita,
  • komunalno opremljanje zemljišč in pridobitev soglasij,
  • pridobivanje dokumentacije za gradnjo ali obnovo nepremičnin,
  • za druge namene, ki povečujejo vrednost nepremičnine.

Informacije

Lastnik spletnega mesta bo s potrebno skrbnostjo poizkušal zagotavljati natančnost in ažurnost podatkov in si hkrati pridržuje pravice, da spreminja vsebino spletnega mesta in/ali preneha z njegovim dopolnjevanjem, kadarkoli, brez vsakršnega predhodnjega obvestila in ne prevzema nobenih odgovornosti za obnovo spletnega mesta.

Zaščitne znamke

Vse znamke na spletnem mestu so zaščitene, če lastnik spletnega mesta ne določi drugače. To vključuje tudi vse lastnikove logotipe (logotipe izdelkov in korporativne logotipe) in znake. Uporaba znamk je dovoljena le s predhodnjim dovoljenjem lastnika spletnega mesta.

Omejitev odgovornosti

Vsa besedila, slike ter ostale vsebine, ki so prikazane na spletnem mestu, je izbral in uredil lastnik spletnega mesta in so zgolj informativni podatki. Kljub njihovi informativni naravi, lastnik, v primeru, da bi radi z njim sodelovali na poslovni ravni, ne odgovarja za natančnost in točnost navedenih podatkov. Zato je potrebno vsako informacijo (še posebej kar se tiče storitev in pogojev poslovanja) preveriti osebno v DBS poslovalnicah.

Razen za neposredno povzročeno škodo, ki bi izhajala iz lastnikovega namernega zavajanja ali, ki bi nastala zaradi lastnikove malomarnosti, lastnik ali katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastajanju tega spletnega mesta, ne odgovarja za nikakršno posredno, neposredno, posebno ali slučajno škodo, ki bi nastala zaradi napačnega obiskovalčevega razumevanja vsebin spletnega mesta.

 

 

 

Intelektualna lastnina na spletnem mestu, vključno s patenti, znamkami in avtorskimi deli, je zaščitena. Nič na tej strani ne sme biti uporabljeno ali prikazano na kakršenkoli način brez uradnega dovoljenja lastnika spletnega mesta.

Te spletne strani vsebujejo tudi informacije tretjih oseb in povezave s spletnimi mesti tretjih oseb. Vendar podjetje Deželna banka Slovenije d.d. ne pozna vsebine informacij, vsebovanih na spletnih straneh tretjih oseb in zato ne prevzema nobene odgovornosti za tam navedene informacije.

Varovanje zasebnosti

Na spletnem mestu zbiramo kontaktne informacije in nekatere osebne podatke o tistih obiskovalcih, ki bi radi prišli do informacij in v ta namen kontaktirajo podjetje Deželna banka Slovenije d.d.

Izključno odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in kontaktnih informacij prevzamejo obiskovalci. Kontaktne informacije uporabljamo za vzpostavitev stika z obiskovalcem, kadar je to potrebno ali obiskovalec to sam želi.

Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne uporabljamo v druge namene ter jih ne razkrivamo tretjim strankam.

 

 

 

Vaš IP-naslov bi uporabili pri ugotavljanju težav s strežnikom in urejanju spletne strani.

Naša spletna stran vsebuje tudi povezave s spletnimi mesti tretjih oseb. Deželna banka Slovenije d.d. ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino teh spletnih mest.

 

Odpreti račun pri nas je preprosto

Odprite račun s storitvami po vaši želji

Izberite račun, ki vam najbolj odgovarja, storitve pa dodajajte poljubno. Imamo širok nabor računov za odrasle, za mlade, za upokojence in za kmetovalce.

Oglejte si račune

Pričnite s postopkom menjave banke

Strokovni svetovalci v Deželni banki Slovenije vam bomo z veseljem pomagali pri zamenjavi banke. Najlažje bo, da se oglasite v najbližji poslovalnici.

Poiščite poslovalnico
Veseli smo, ker ste zadovoljni z nami

Vedno zelo prijazne uslužbenke na okencih, še posebej bi pohvalila kolektiv v poslovalnici na Kolodvorski v Ljubljani.

Marija, 52 let

Prijaznost na nivoju. Le tako naprej.

Katja, 32 let

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.