Deželna banka Slovenije zlati sponzor 56. Svetovnega prvenstva v oranju

07. 09. 2009

Novica


Deželna banka Slovenije je bila zlati sponzor 56. Svetovnega prvenstva v oranju, ki je potekal 4. in 5. septembra 2009 v Tešanovcih pri Moravskih Toplicah. Zgodovina tovrstnega prvenstva sega v leto 1953, danes pa svetovno prvenstvo v oranju spada med najpomembnejše dogodke na področju kmetijstva in razvoja podeželja.

Na 56. Svetovnem prvenstvu v oranju, ki ga je otvoril minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Republike Slovenije Milan Pogačnik, je sodelovalo 59 tekmovalcev iz 30 držav, na koncu je v oranju s plugom krajnikom slavil Avstrijec Werner Eder, z obračalnim plugom pa Belgijec Roel Cuyvers. Slovenijo sta na prvenstvu zastopala Jože Zver (s plugom krajnikom se je povzpel na 12. mesto) in Igor Pete, ki je zasedel 8. mesto z obračalnim plugom. Na zaključni prireditvi prvenstva je zbrane nagovoril tudi predsednik vlade Republike Slovenije Borut Pahor.

Deželna banka Slovenije se je na prvenstvu predstavila na razstavnem prostoru, za svoje poslovne partnerje pa je organizirala družabni dogodek s številnimi podeželjsko obarvanimi aktivnostmi.

Za vse obiskovalce smo pripravili tudi nagradno igro, katere nagrajenca sta:
- Florijan Herman, Kranjčeva 27, 9226 Moravske Toplice
- David Ficko, Mlajtinci 37a, 9226 Moravske Toplice

Čestitamo!

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje