Obvestilo o zamenjavi delnic SZBR z delnicami DBSR

21. 12. 2022

Javna objava, Novica


38. redna skupščina delničarjev Deželne banke Slovenije d.d. (DBS) je dne 28. 5. 2021 sprejela sklep o spremembi statuta banke, ki je med drugim vključeval črtanje dotedanjega 8. člena statuta, da je za pridobivanje delnic banke potrebno soglasje uprave banke (za pridobivanje nad 5 % delnic pa tudi soglasje nadzornega sveta).

8. člen statuta je prenehal učinkovati s samim vpisom sprememb statuta v sodni register, in za trgovanje z delnicami banke poslej ni več potrebno soglasje uprave oziroma nadzornega sveta banke. Ker pa je pri delnicah SZBR ta omejitev še vedno vpisana v centralnem registru nematerializiranih vrednostnih papirjev pri KDD, se je banka v interesu boljše preglednosti odločila, da obstoječe delnice z oznako SZBR dne 3. 1. 2023 zamenja z novimi delnicami z oznako DBSR, pri katerih pogoj pridobitve soglasja uprave oziroma nadzornega sveta ne bo več vpisan.

V vsem ostalem bodo vse pravice iz novih delnic DBSR povsem enake pravicam iz dosedanjih delnic SZBR.

Zamenjava bo opravljena avtomatično. Vsak delničar, ki bo na dan 30. 12. 2022 imetnik delnic SZBR, bo dne 3. 1. 2023, s pripisom na njegov račun nematerializiranih vrednostnih papirjev, prejel enako količino delnic DBSR. Nove delnice DBSR bodo razdeljene izključno delničarjem, ki bodo 30. 12. 2022 imeli delnice SZBR, in se zaradi zamenjave delnic lastniška razmerja v DBS ne bodo spremenila. Stare delnice SZBR bodo z izdajo delnic DBSR trajno izbrisane.

Zaradi menjave delnic SZBR za nove delnice DBSR bo izvedba poslov trgovanja z delnicami SZBR ustavljena konec dne 28. 12. 2022. Po izdaji novih delnic DBSR bo dne 3. 1. 2023 takoj mogoče trgovanje z njimi.

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje