Oktober - mesec kibernetske varnosti

Oktober - mesec kibernetske varnosti

13. 10. 2021

Splošne


Mesec oktober že tradicionalno velja za evropski mesec kibernetske varnosti, ki je namenjen ozaveščanju državljanov in državljank EU s predmetnega področja. Aktivnosti na območju Republike Slovenije koordinira Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT, ki je v sklopu letošnje kampanije pripravil brezplačni spletni tečaj o informacijski varnosti Varni v pisarni.

Tudi pri Deželni banki Slovenije d.d. vas želimo opozoriti na pomembno vlogo rednega usposabljanja in obnavljanja znanja s področja kibernetske varnosti, zato lahko na podstrani naše spletne strani E-varnost, najdete predstavljene nekatere najpogostejše primere kibernetskih goljufij oz. napadov, ter poleg nekaj osnovnih varnostnih ukrepov, ki vam pomagajo pri prepoznavi groženj in odzivu nanje.

Glede na izkušnje, ki jih pridobivamo skozi vsakodnevno komunikacijo s strankami, smo v nabor izobraževalnih vsebin s področja kibernetske varnosti letos dodali novo grožnjo, s katero se slovenski uporabniki vse pogosteje srečujejo pri uporabi interneta, in sicer »Investicijska prevara«. Podrobnosti najdete pod tem sporočilom. 

Še več drugih uporabnih vsebin s področja kibernetske varnosti lahko najdete tudi na spletni strani Varni na internetu.

 

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje