DBS sponzor prireditve Slovenka leta 2019

09. 01. 2020

Novica


5. januarja 2020, so v SNG Opera in balet Ljubljana razglasili Slovenko leta 2019. Prireditev je povezoval Mario Galunič. Za častni naziv se je potegovalo 11 kandidatk, ki izstopajo s pozitivnimi lastnostmi, prizadevanji za boljši svet, pokončno držo ali uspešnostjo na svojem področju. Izmed 11 nominirank so naziv Slovenka leta 2019 bralke in bralci revije Zarja/Jana dodelili zdravnici in humanitarki Ninni Kozorog, ki je tudi predsednica društva Humanitarček

"Društvo Humanitarček in portal Dobrodelko pomagata brezdomcem, ostarelim, vsem, ki se izgubljajo v ugankah življenja, ki jih ne zmorejo sami rešiti. In tole je zelo pomembno, Ninna Kozorog in njeni ne pomagajo z denarjem, na pomoč priskočijo natanko s tistim, kar ljudje potrebujejo, naj bodo to nasvet pri izpolnjevanju obrazcev, tople nogavice ali pa drva za star štedilnik," so še zapisali na spletni strani.

Razglasitve se je poleg ostalih udeležil tudi predsednik vlade Republike Slovenije, gospod Marjan Šarec, ki je zmagovalki predal kipec in šopek. V imenu Deželne banke Slovenije je zmagovalki in nominirankam čestitala članica uprave, mag. Barbara Cerovšek Zupančič. Ob tem jim je podelila še set najaktualnejših kovancev, ki so bili izdani ob 100. obletnici ustanovitve Univerze v Ljubljani. Ob tem je dejala: "Veseli nas, da je na izboru Slovenka leta tudi letos zmagala humanitarnost in dobrodelnost, saj smo tudi v Deželni banki Sloveniji z veseljem podporniki tovrstnih aktivnosti. Zmagovalki Ninni Kozorog želim vse dobro, tako na poslovnem kot na dobrodelnem področju in da ji empatije, srčnosti ter potrpežljivosti nikoli ne bi zmanjkalo."

Vse nominirankma ter zmagovalki ponovno iskrene čestitke. 

DBS sponzor prireditve Slovenka leta 2019
Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje