Deželna banka Slovenije in njeni zaposleni člen Verige dobrih ljudi

22. 05. 2019

Novica


Deželna banka Slovenije je pristopila k humanitarnemu projektu Veriga dobrih ljudi, ki se odvija pod okriljem Zveze prijateljev mladine Moste Polje. Svoj doprinos k projektu pa so dodali tudi zaposleni v banki in zbrali preko 250 kilogramov živil z daljšim rokom trajanja. 

Deželna banka Slovenije  redno namenja sredstva lokalnemu okolju ter tako prispeva k njegovemu izboljšanju in razvoju. Vsako leto podpira številne lokalne zveze in društva, mlade, športnike in socialno ogrožene posameznike ter jim pomaga uresničiti njihove projekte, boljše športne rezultate ali jim samo olajšamo vsakdan.

Letos pa smo se v banki odločili za podporo humanitarnega projekta na nacionalnem nivoju in pristop k projektu “Veriga dobrih ljudi” je bil logična posledica te odločitve. S finančno donacijo 15.000 EUR banka tako pomaga uresničevati cilj projekta, da družine, ki se znajdejo na socialnem in ekonomskem dnu, s pomočjo projekta postopoma rešijo nastale težave in se postavijo na svoje noge.

V sam projekt, ki je zelo obsežen projekt in nudi pomoč socialno ogroženim družinam kar na petih nivojih, smo se v banki odločili, da k sodelovanju povabimo tudi naše zaposlene. Tako smo na tradicionalnem majskem pikniku zaposlenih uvedli t.i. »prostovoljno vstopnino« v obliki živil z daljšim rokom trajanja. Na prijetno presenečenje vseh se je nabralo več kot 250 kilogramov potrebnih živil. Zaposleni v Deželni banki so s tem pokazali izjemno srčnost in razumevanje za družine z otroki, ki vsak dan bijejo bitko za preživetje in nujno potrebujejo prvo pomoč v hrani.

Marko Rozman, predsednik uprave banke, je ob tem izjavil: »Hvala lepa, ker ste pokazali, kako srčne in empatične zaposlene ima Deželna banka Slovenije. S tem ste v ospredje postavili tiste, ki živijo v nepredstavljivih razmerah in verjamem, da jim bomo s to materialno donacijo vsaj malo olajšali kakšen dan.«

Na pikniku se nam je pridružila tudi Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Moste Polje, ki ta projekt vodi in razvija. Prevzela je ček za finančno donacijo ter se osebno zahvalila vsem zaposlenim, ki so se tudi s svojo donacijo vključili v verigo dobrih ljudi in pripomogli, da se  socialno ogroženim družinam zagotovi stabilno preživetje. 

Na slikah: 

  • Marko Rozman, predsednik uprave DBS, 

  • mag. Barbara Cerovšek Zupančič, članica uprave DBS, 

  • Anita Ogulin, predsednica ZPM Moste Polje 

 

Deželna banka Slovenije in njeni zaposleni člen Verige dobrih ljudi
Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje