Flik, sodoben način plačil in nakazil med uporabniki različnih bank v Sloveniji

Flik, sodoben način plačil in nakazil med uporabniki različnih bank v Sloveniji

27. 07. 2020

Novica


Flik je sedaj na voljo za stranke večine slovenskih bank in hranilnic. Gre za najpreprostejši način nakazil med uporabniki računov, odprtih pri različnih bankah v Sloveniji, ki 24 ur na dan in 7 dni v tednu omogoča takojšnje nakazilo denarja drugim uporabnikom na podlagi kontaktnega podatka (številke mobilnega telefona ali elektronskega naslova). Izvršitev plačila je tako mogoča kadarkoli (ponoči, med vikendi in prazniki) in sicer tudi na račun, ki je odprt pri drugi banki ali hranilnici v Sloveniji. Flik lahko pričnete uporabljati takoj po namestitvi aplikacije in se tako v celoti izognete obisku bančne poslovalnice. 

Uporaba mobilnih aplikacij v Sloveniji je v porastu, uporabniki pa iščejo možnosti za enostavnejše in hitrejše načine plačevanja. Časi, ko smo za nakazovanje denarja potrebovali številko bančnega računa so mimo, saj lahko s Flikom uporabniki denar nakažete kontaktom iz svojega imenika ali z vpisom e-naslova prejemnika. Flik danes ponujajo skoraj vse banke in hranilnice v Sloveniji. 

Oba – nakazovalec in prejemnik denarja - morata biti uporabnika storitve Flik

Ključna razlika med nakazili prek Flika in mobilne banke je, da se pri Fliku plačila izvajajo v realnem času. To pomeni, da imate z uporabo Flika denar na svojem računu v nekaj sekundah, čeprav se nakazilo izvaja morebiti v nedeljo popoldne. Nakazila preko mobilne banke pa so vezana na delovni čas banke in se izvajajo le znotraj delovnega dne. 

Tako plačnik, kot tudi prejemnik denarja ali zahtevka za plačilo morata biti uporabnika storitve Flik in sicer z uporabo katerekoli mobilne aplikacije katerekoli banke v Sloveniji, ki podpira Flik plačevanje.

 

Nakazilo na računu prejemnika v nekaj sekundah, 24/7 in brezplačno 

Prednosti uporabe plačilnega instrumenta Flik

  • Hiter postopek pošiljanja/prejemanja denarja brez vnašanja kopice podatkov v nalog (brez vnosa številke osebnega računa IBAN, sklica, kode namena in ostalih podatkov),
  • znesek je na računu prejemnika takoj oz. v nekaj sekundah, ne glede na uro v dnevu ali dan v tednu, ko je nalog oddan, in
  •  transakcije Flik so za uporabnike brezplačne.

 

Kako do Flika?

Mobilne aplikacije, ki omogočajo Flik, delujejo na mobilnih napravah z operacijskim sistemom Android, verzija Lolipop 5.0 ali novejša ter iOS, verzija iOS 11 ali novejša. 

Postopek je enostaven - postopek za pridobitev Flik Pay za stranke DBS: 

  1. Odprite Moj DBS (https://mojdbs.dbs.si) in se prijavite z Rekono.
  2. Prijavite vaše kontakte (aliase) in določite kontaktni GSM.
  3. Kliknite na 'Aktivacijska koda'.
  4. Vrnite se v Flik Pay, vpišite svojo davčno številko in uporabite prejeto aktivacijsko kodo.

Bližnjici do aplikacije Flik Pay - aplikacijo si na pametni telefon enostavno prenesete s portalov Google Play ali App Store.

     

 

Flik je trenutno na voljo za pošiljanje denarja med osebnimi računi, ki so odprti pri bankah v Sloveniji. Kasneje bo sledila možnost plačevanja na prodajnih mestih in tudi pošiljanja denarja med transakcijskimi računi pravnih oseb.

Več informacij o Fliku je na voljo na www.flik.si.

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje