Lažne nagradne igre - opozorilo

22. 07. 2019

Novica


V zadnjem času zaznavamo zlorabe, v katere so, nevede, vpleteni imetniki plačilnih kartic. Imetniki kartic so preko elektronskega, telefonskega ali drugega sporočila prejeli povezavo na lažno nagradno igro, v kateri je v zameno za izpolnjeno anketo obljubljena nagrada. Tisti, ki sledijo anketi in vpišejo podatke o svoji plačilni kartici, so  kasneje obremenjeni za večje zneske s strani različnih tujih spletnih prodajnih mest.

Zato ne verjemite elektronskim, telefonskim ali drugim sporočilom, ki vas pozivajo, da jim sporočite podatke o kartici ali od vas zahtevajo vnos kartičnih podatkov na lažne spletne strani.

S karticami DBS plačujte le pri tistih ponudnikih, ki uporabljajo varnostni sistem Mastercard ® SecureCode ™ in od vas ne zahtevajo vnosa podatkov iz plačilne kartice (številka kartice, veljavnost kartice in dodatna varnostna koda CVC).

Predlagamo, da se za varno uporabo plačilnih kartic dodatno seznanite še s temeljnimi pravili, ki so objavljena na spletni strani Združenja bank Slovenije na naslovu: https://www.zbs-giz.si/system/file.asp?FileId=10995

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje