Marko Rozman bo funkcijo predsednika uprave opravljal še nadaljnjih 5 let

Marko Rozman bo funkcijo predsednika uprave opravljal še nadaljnjih 5 let

17. 12. 2018

Novica


Ljubljana, 17. 12. 2018 – Banka Slovenije je Marku Rozmanu, dosedanjemu predsedniku uprave Deželne banke Slovenije d.d., podelila dovoljenje za opravljanje funkcije člana uprave za mandat petih let.

Marko Rozman je na položaju predsednika uprave od letošnjega julija in je odgovoren za informacijsko tehnologijo, finančno upravljanje, upravljanje problematičnih naložb, uravnavanje tveganj, plačilni promet in notranjo revizijo.

Potrditev, ki mu jo je izkazala Banka Slovenije, kaže, da je v teh šestih mesecih pokazal strokovnost, transparentnost in profesionalnost, ki so za to delovno mesto zahtevani. To pa bodo odlike, ki bodo Rozmana vodile pri njegovem delu tudi v prihodnosti.

Marko Rozman je ob prejemu dovoljenja izjavil: »Vesel sem za izkazano zaupanje. Gre za potrditev, da smo na pravi poti, da dobro delamo. A ciljev se brez strokovne in profesionalne ekipe ne more dosegati, zato sem ponosen na vse zaposlene, ki s svojim delom uspešno sledijo zastavljeni strategiji in ciljem banke«.

Peter Vrisk, predsednik Nadzornega sveta: »Uprava Deželne banke Slovenije z Markom Rozmanom na čelu udejanja zastavljeno strategijo banke in pričujoče dovoljenje za vodenje banke  naslednjih pet let v Nadzornem svetu vidimo kot formalno potrditev uspešnega dela«.

Uprava Deželne banke Slovenije je sicer dvočlanska in jo poleg Rozmana sestavlja še članica uprave, mag. Barbara Cerovšek Zupančič, odgovorna za podporo poslovni mreži, podporo poslovanju s pravnimi osebami, finančne trge, upravljanje z nepremičninami, pravne posle, marketing in komuniciranje ter skladnost poslovanja.

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje