NUJNO OBVESTILO: Zaznavamo phishing prevare v imenu DBS in Rekono

27. 05. 2024

Novica, E-varnost


Ponovno zaznavamo poskuse prevar z lažnim predstavljanjem v imenu DBS in Rekono. Prevara se začne z lažnim elektronskim sporočilom, ki navaja, da je za nadaljnjo uporabo spletne banke DBS NET potrebna nujna posodobitev aplikacije, poleg pa je priložena povezava na spletno mesto. Povezava vodi na ponarejeno spletno mesto ponudnika Rekono, ki je namenjeno izključno kraji vaših prijavnih podatkov Rekono. Po vnosu podatkov na lažno spletno mesto sledi klic osebe, ki se izdaja za bančnega uslužbenca in od vas zahteva SMS enkratno varnostno geslo. Z razkritjem SMS-gesla nepooblaščena oseba pridobi dostop do vaše spletne banke.

V primeru, da ste prejeli zlonamerno elektronsko sporočilo, se nanj ne odzovite in ga izbrišite.

Če ste svoje varnostne elemente že vnesli na lažno oz. sumljivo spletno stran, o tem čimprej obvestite banko na telefon 080 1440, da sprožite postopek blokade Rekono računa in začasno tudi dostopa do storitev elektronskega bančništva.

 

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje