Obvestilo delničarjem o vložitvi izpodbojne tožbe

22. 08. 2019

Javna objava


Na podlagi določil 397. člena ZGD-1 Deželna banka Slovenije d. d. objavlja naslednje sporočilo:

Deželna banka Slovenije d. d. je dne 19.8.2019 prejela tožbo zaradi izpodbijanja sklepa 36. redne skupščine, s katero delničar KD Group d.d. izpodbija zavrnitev sklepa pod točko 7 dnevnega reda skupščine, zaradi domnevno usklajenega delovanja nekaterih delničarjev, ter zahteva, da sodišče ugotovi, da je bil predlagani sklep pod točko 7 dnevnega reda 36. redne skupščine veljavno sprejet, ter podrejeno, da sodišče sklep o zavrnitvi spremeni tako, da sprejme sklep z naslednjo vsebino, kot je bila predlagana pod točko 7 na 36. redni skupščini DBS d.d.: 

»S funkcije člana nadzornega sveta družbe Deželna banka Slovenije d.d. se z dnem sprejetja tega sklepa odpokliče g. Peter Vrisk«.  

Banka bo na tožbo odgovorila v predvidenem roku.  

 

Informacije, ki jih vsebuje objava, bodo na teh spletnih straneh na voljo najmanj 5 let od datuma objave, objavljene pa bodo tudi na AJPES-u in SEOnet-u.

 

Ljubljana, 22. 8. 2019

  

Deželna banka Slovenije d.d.

Uprava banke

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje