Obvestilo o prenosu investicijskih storitev in poslov po 187. členu Zakona o trgu finančnih inštrumentov (ZTFI-1)

09. 01. 2019

Novica


Deželna banka Slovenije d.d. (v nadaljevanju: DBS) je podpisala pogodbo za prenos borznih poslov na Iliriko borzno posredniško hišo d.d. Slovenska cesta 54 A, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: Ilirika).

V skladu s 187. členom Zakona o trgu finančnih instrumentov bo Ilirika prevzela opravljanje investicijskih storitev in poslov v zvezi s finančnimi instrumenti, vključno z denarnimi sredstvi in drugim premoženjem strank ter vodenje nematerializiranih vrednostnih papirjev, ki bodo na dan prenosa na trgovalnih računih strank pri DBS.

Prenos na Iliriko bo izveden na dan 1. 2. 2019. Zadnji dan trgovanja z vrednostnimi papirji preko DBS je 25. 1. 2019. Prvi naslednji dan trgovanja bo 4. 2. 2019, preko Ilirike.

Prenos bo za stranke brezplačen in strankam ni potrebno storiti ničesar v zvezi s tem prenosom. Stranke morajo imeti na dan prenosa vse obveznosti do DBS poravnane.

Ilirika bo investicijske storitve v zvezi s prevzetimi posli opravljala na podlagi obstoječih pogodb, ki so jih stranke sklenile z DBS, zato pogodbe z dnem prenosa finančnih instrumentov in denarnih sredstev na Iliriko ostajajo še naprej veljavne. Od dneva prenosa dalje pa za stranke veljajo splošni pogoji poslovanja, politika izvrševanja naročil, cenik ter ostali akti Ilirike, ki so objavljeni na spletni strani www.ilirika.si.

Stranke, ki ne soglašajo s prenosom, morajo same najkasneje do 22. 1. 2019 urediti prenos na drugega ponudnika investicijskih storitev.

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje