Prevare s spletnimi krediti

Prevare s spletnimi krediti

03. 02. 2021

E-varnost


Na slovenskih spletnih forumih in oglasnikih so vse številčnejše ponudbe za ugodne kredite prek spleta. Trenutno težka finančna situacija, v kateri se nahaja mnogo ljudi, je idealna priložnost za spletne kriminalce, ki obljubljajo “zakonito posojilo takoj”.

PRIMER LAŽNEGA OGLASA:

“Ali ste v finančni krizi? Ali ste že zavrnili banke za posojilo? Ali potrebujete denar nujno? Ali potrebujete posojilo za širitev vašega podjetja? Ste iskali posojilo? Ste prišli na pravo mesto. To posojilo je 100 % zagotovljena. Contact me zdaj in dobili kakovostne storitve. Gospa Ebis Vivian ( finaid45@hotmail.com)” 

V TAKŠNIH PRIMERIH BODITE POZORNI NA SLEDEČE ZNAKE PREVARE:

Najbolj resen znak za alarm je, če nekdo od vas zahteva plačilo preko sistema WesternUnion ali drugih podobnih sistemov, ki ne omogočajo sledenja! Takšni sistemi so namenjeni hitremu prenosu denarja fizičnim osebam, sledenje nakazilu pa ni možno in je prav zato priljubljeno orodje spletnih goljufov.

Bodite pozorni na “polomljeno” slovenščino. Velikokrat komunikacija poteka v slovenščini, vendar so odgovori očitno prevedeni s strojnim prevajalnikom Google Translate.

Uporaba brezplačnih elektronskih predalov. Vedno preverite elektronski naslov pošiljatelja. Se elektronski naslov ujema z naslovom uradne institucije? Banka prav gotovo ne bi uporabljala brezplačnega poštnega predala (gmail.com, hotmail.com, blumail.org, yahoo.com)!

Goljufije in oškodovanja morate prijaviti policiji. Na banki poskusite preklicati plačilo. Za tehnično pomoč pri izsleditvi pošiljatelja elektronske pošte ter lokacije spletnega mesta pišite na info@varninainternetu.si.

 

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje