Vsi smo radi na svojem

Vsi smo radi na svojem

17. 03. 2023

Novica


Sreča je priložnost, da lahko poskrbimo za tiste, ki jih imamo najraje. Da bogatimo dediščino svojih prednikov, da uresničujemo sanje svojih najdražjih in da zasejemo semena svoje prihodnosti.

Tako kot rastline tudi družine rastejo in se širijo, za to pa potrebujejo dovolj prostora. Dom, v katerem so otroci naredili prve korake, nekoč tako lahko postane premajhen za vse, morda pa si mladi preprosto želijo zgraditi lastno gnezdo, v katerem bodo ustvarjali nove spomine. Imajo pač svoje sanje.

Kakšne pa so vaše sanje?

Podoba sanjskega doma je za vsakega od nas malce drugačna in prav je tako, saj imamo različne želje in potrebe. Nekateri si želite prazen prostor na podstrešju večnadstropne hiše staršev spremeniti v udoben mansardni dom za dva, drugi premišljujete, da bi raje zaživeli nekje povsem na svojem. Nekateri razmišljate, da bi si sami zgradili sodobno družinsko hišo povsem po svoji meri, drugi pa sanjate o trajnostni prenovi hiše starih staršev, na katero vas vežejo najlepši spomini iz otroštva.

Morda pa ste si od nekdaj želeli svoj kotiček nekje na koncu sveta, kjer bi uživali ob koncih tedna? Počitniška hiška utegne nekoč postati celo vaš stalni dom, v katerem bi najlepša zrela leta preživljali v prijetnem okolju nekje ob morju, med vinogradi ali celo na svežem gorskem zraku. Zakaj pa ne? Nikoli ni prepozno za uresničitev sanj o lastni nepremičnini.

Naj sanje postanejo resničnost

Iskanje prave nepremičnine ali zemljišča, na katerem bi jo postavili, je skoraj vedno dolgotrajen proces, zato je dobro, da ste nanj pripravljeni. Ko se odločite, kakšna je vaša sanjska nepremičnina – večsobno stanovanje v mestu, družinska hiša v predmestju ali manjši počitniški dom v neokrnjeni naravi – je čas, da si izdelate finančno konstrukcijo.

Ne pozabite, da sta nakup ali gradnja (prvega) doma pogosto družinski projekt, pri katerem lahko pomaga vsak, še tako skromen prispevek staršev, starih staršev, morda tudi tet ali stricev. Preverite, koliko sredstev že imate na voljo in koliko jih še potrebujete, finančno praznino, ki vas loči od uresničitve sanj o lastnem domu, pa zapolnite s stanovanjskim kreditom.

Postavite temelje za prihodnost

Nakup lastnega doma je velika odločitev in pomembna naložba v prihodnost, ki vam jo bo pomagal uresničiti stanovanjski kredit. Uporabite ga lahko za lastne potrebe ali za potrebe družinskih članov in jim tako pomagate do uresničitve sanj o lastnem domu. Namenjen je tako za nakup že zgrajenega stanovanja ali stanovanjske hiše kot tudi za gradnjo novega doma. Prav tako vam lahko pomaga pri premoščanju finančnih ovir pri adaptaciji ali rekonstrukciji obstoječega doma, ki ga želite prilagoditi novim življenjskim potrebam, in pri izplačilu dednih deležev na stanovanjskih nepremičninah.

Neodvisne institucije so stanovanjski kredit Deželne banke Slovenije, ki ga lahko črpajo tako komitenti kot tudi nekomitenti banke, uvrstile med najugodnejše. Ob tem vam omogočamo tudi fleksibilne možnosti zavarovanja kredita, najvišjo dobo odplačevanja tudi do 30 let, dodatno znižanje obrestne mere in možnost do 50-odstotnega izplačila zneska kredita v gotovini. Slednje je še posebej dobrodošlo, ko obnavljate starejšo nepremičnino.

Ponudbo preverite na tej povezavi, tukaj pa lahko opravite informativni izračun. Lahko nas tudi pokličete, naši sodelavci bodo z veseljem odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Akcijska ponudba je veljavna do 30. junija 2023.

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje