Zamenjava plačilnih kartic

Zamenjava plačilnih kartic

26. 04. 2021

Novica


V maju 2021 bomo vsem strankam DBS pričeli menjati vse plačilne kartice. Nove kartice boste prejeli po pošti, nekaj dni kasneje pa še pripadajočo PIN številko.

Za normalno delovanje nove kartice je to pred prvo uporabo nujno potrebno aktivirati. To lahko storite na dva načina in sicer, da:

  • opravite dvig na bankomatu (kartico vstavite v režo) z vnosom nove PIN številke ali
  • izvedete t.i. stični nakup na prodajnem mestu (kartico vstavite v POS terminal) z vnosom nove PIN številke.

Po opravljeni aktivaciji kartico uporabljate kot običajno, za nakupe oz. dvige na bankomatih. Na prodajnih mestih, ki to omogočajo, kartico lahko uporabljate brezstično, za transakcije do 25 EUR v Sloveniji pa vnos PIN številke na večini prodajnih mest na POS terminalih ni potreben.

V letu 2021 se je spremenila zakonodaja glede spletnih nakupov, ki v izogib zlorabam prinaša obvezno dodatno identifikacijo. Dodatno identifikacijo vam omogočamo z aplikacijo Rekono OnePass.

Na tej povezavi (kliknite) boste našli vse podrobnosti, vključno z navodili za dodatno identifikacijo za spletne nakupe.

 

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje