Kdo jemlje stanovanjski kredit?

11. 10. 2019

Novica


Nakup ali gradnja novega doma je velik projekt za celotno družino. Vsak si želi, da bo njegov prvi dom sanjski. Gre za dolgoročno naložbo, v njem boste živeli leta, zato je prav, da si ga ustvarite povsem po svojih merilih. Običajno lastna sredstva niso dovolj za celotno izvedbo, zato si boste zagotovo pomagali s stanovanjskim kreditom. Pomembno je, da izberete ugodnega in pravega za vaše potrebe. A tudi če ste si sanjsko domovanje že ustvarili in stanovanjski kredit še vedno odplačujete, berite dalje. Sklenete namreč lahko nov kredit z boljšimi pogoji in tako stanovanjski kredit odplačate ugodneje.

Kupci prve nepremičnine

Ne glede na to, ali se odločite za nakup nepremičnine ali pa boste začeli lastno gradnjo, za izvedbo potrebujete dovolj sredstev. Svojih prihrankov najverjetneje nimate dovolj, saj se pri gradnji in obnovi ves čas pojavljajo dodatni neizogibni stroški. Na pomoč vam bo zagotovo priskočila družina in vam tako bistveno olajšala selitev. A tudi če pri gradnji, obnovi ali nakupu niste preveč zahtevni in boste zadovoljni z osnovnim, je strošek vseeno visok. S privarčevanim denarjem in prispevkom družine verjetno ne boste pokrili vseh stroškov. Zato se kot pomemben člen pojavlja banka, ki na kupček doda sredstva, ki so zmanjkala do popolnega doma. Ker gre za visoke zneske, ki jih boste odplačevali dlje časa, bodite pri izbiri banke zahtevni. Vzemite si čas za pregled ponudbe in svetovanja na bankah, da boste izbrali ugodno posojilo. Tako boste do sanjskega doma prišli na preprost način, brez stresa in pritiska, ali boste kredit sploh lahko poplačali.

Odplačniki stanovanjskega kredita

Tudi če vaša družina že živi srečno v lastnem domovanju, vam visoke mesečne stroške predstavlja obrok kredita. Ker boste svoj dom še lep čas odplačevali, poskrbite, da bodo stroški najnižji in najbolj ugodni za vas. Pogosto se zgodi, da po nekaj letih ugotovimo, da je bila odločitev sprejeta prehitro in zato manj racionalno. To je povsem smiselno, saj ste z gradnjo doma želeli začeti čim prej, v primeru nakupa pa niste želeli, da vas nekdo prehiti pri pologu za vašo sanjsko nepremičnino. A danes lahko napako popravite. Zagotovite si posojilo, s katerim boste poplačali manj ugoden stanovanjski kredit in tako poskrbeli za nižje mesečne stroške.

Stanovanjski kredit DBS – za tisto, kar zmanjka

DBS ima trenutno ugodno ponudbo, v kateri vam ponuja stanovanjski kredit po izjemno nizki (če ne ta hip celo najnižji) spremenljivi obrestni meri. Ponuja vam tudi možnost, da izbirate med spremenljivo ali fiksno obrestno mero. Obrestno mero pa si lahko še dodatno znižate, in sicer za vsak na kreditojemalčevo priporočilo odprt nov TRR, na katerega prihajajo redni mesečni prilivi, s sklenitvijo premoženjskega zavarovanja prek DBS in s sklenitvijo življenjskega zavarovanja prek DBS.

Z dobo odplačevanja do kar 30 let (za spremenljivo o. m.) oziroma do 20 let (za fiksno o. m.) vam omogoči, da nižje mesečne obroke odplačujete dlje časa. Če vam bolj ustreza, pa se lahko odločite tudi za krajšo dobo odplačevanja. Izberete lahko poljuben znesek, prav tako pa vam omogoča gotovinsko črpanje kredita ob tem, da naknadno priložite dokazila o namenski porabi.

Kredit je namenjen tako komitentom kot nekomitentom banke. Informativni izračun lahko opravite že na spletu. Oglasite se v DBS-jevi poslovalnici, kjer vam bodo prijazni in izkušeni svetovalci pomagali in se vam osebno posvetili. Akcija je časovno omejena, zato pohitite z obiskom poslovalnice. Vaše novo domovanje je že na vidiku, z DBS-jevim ugodnim kreditom pa je še lažje dosegljivo.

Kdo jemlje stanovanjski kredit?
Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje