Stanovanjski kredit za prihodnost na svojem

02. 03. 2020

Novica


Želite na svoje, a nimate dovolj finančnih sredstev? Potem berite dalje. V Deželni banki Slovenije smo namreč pripravili izjemno ponudbo stanovanjskega kredita.

Kako sestaviti proračun?

Verjamemo, da je prvi korak, ki ga vsakdo stori, ko se odloči za nakup ali obnovo nepremičnine, da se s svojci pogovori o tem, kakšno finančno pomoč lahko od njih pričakuje. Poleg privarčevanih sredstev je to odlična spodbuda, da se sestavi natančen proračun, ki zajema tako nakup parcele (če gre za gradnjo hiše) kot samo gradnjo in opremljanje.

Ta znesek je nato osnova za informacijo o tem, kolikšen znesek kredita si lahko sploh izposodite. Po priporočilih in smernicah Banke Slovenije vam banka lahko odobri do največ 80 % kredita. Vendar vam ob dodatnem zavarovanju - drugi hipoteki, izjemoma odobri tudi do 100 %. A to še vedno ne pomeni, da bo to tudi zares storila. Na samo višino zneska kredita vplivajo namreč še drugi faktorji:

-          višina prihodkov oz. natančneje znesek, ki vam bo po plačilu obroka ostal na računu;

-          številko vzdrževanih članov v gospodinjstvu ter

-          način zavarovanja kredita.

Okviren izračun vaše želene vsote  lahko preverite na  spletni strani banke.

Razlika med nakupom in gradnjo

Kar se samega črpanja odobrenega kredita tiče, med nakupom ali gradnjo ni bistvene razlike – postopki pridobitve kredita so isti. Vam pa banka omogoča tudi možnost do 50 % črpanja kredita v gotovini ne glede na to, ali nepremičnino kupujete ali obnavljate. V primeru, da sami gradite ali obnavljate, se lahko z banko dogovorite, da vam nakaže tudi višji znesek kot 50 % odobrenega zneska, seveda pod pogojem, da v dogovorjenem roku banki dostavite račune, iz katerih je razvidna poraba teh sredstev (za nove tlake, okna, kopalnico, fasado, ureditev vrta …). Kot rečeno, to pride v poštev takrat, kadar kredit jemljete za obnovo ali gradnjo in potrebujete več izvajalcev, ki svoje delo opravljajo po nekem vrstnem redu.

Če si nepremičnino že lastite in potrebujete finančno spodbudo za obnovo ali novo opremo, je postopek pridobitve in črpanja podoben. Banka bo znesek odobrenega kredita nakazala na vaš transakcijski račun, vi pa boste račune izvajalcev obnove (za nove tlake, okna, kopalnico, fasado, ureditev vrta …) oziroma račune nove opreme (nova sedežna, bela tehnika,…) v dogovorjenem roku poslali banki.

Stanovanjski kredit DBS – za tisto, kar zmanjka

Pri DBS lahko pri najemu kredita izbirate med spremenljivo ali fiksno obrestno mero. Obrestno mero si lahko še dodatno znižate (podrobnosti na tej povezavi), in sicer za vsak na  vaše priporočilo odprt nov transakcijski račun, na katerega prihajajo redni mesečni prilivi, s sklenitvijo premoženjskega zavarovanja prek DBS in s sklenitvijo življenjskega zavarovanja prek DBS.

Z dobo odplačevanja do kar 30 let (za spremenljivo o. m.) oziroma do 20 let (za fiksno o. m.) vam omogoči, da je vaš obrok nižji, pri čemer pa morate takšne obroke razumljivo odplačevati dlje časa in je skupni znesek plačil posledično višji.. Če vam bolj ustreza, pa se lahko odločite tudi za krajšo dobo odplačevanja. Izberete lahko poljuben znesek, prav tako pa vam omogoča gotovinsko črpanje kredita ob tem, da naknadno priložite dokazila o namenski porabi.

Kredit je namenjen tako komitentom kot nekomitentom banke. Informativni izračun lahko opravite že na spletu. Pohitite in se oglasite v DBS-jevi poslovalnici, kjer vam bodo prijazni in izkušeni svetovalci pomagali in se vam osebno posvetili. . Vaše novo domovanje je že na vidiku, z DBS-jevim ugodnim kreditom pa je še lažje dosegljivo.

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje