Bančne poslovalnice ponovno odpirajo svoja vrata

23. 04. 2020

Novica


Trenutna situacija je od mnogih zahtevala, da začasno prekinejo z opravljanjem marsikaterih bančnih storitev. Položnice so se večini začele nabirati, nespretnost z uporabo spletne banke pa je povzročala le še dodatne skrbi. Na prošnje številnih strank smo se pri DBS-ju odločili, da ponovno odpremo VSE svoje bančne poslovalnice. Tisti, ki do spletnega bančništva nimate dostopa, boste obveznosti od 28. aprila 2020 lahko uredili osebno v najbližji poslovalnici.

Kaj z nabranimi računi?

Zadnji tedni so nas prisilili, da smo nenujne vsakodnevne obveznosti odložili. Kar nekaj bančnih poslovalnic, mogoče med njimi vam najbližja, je začasno zaprlo svoja vrata, druge pa so poslovale po skrajšanem urniku. Kdor nima dostopa do spletne banke ali mu že zgolj misel na elektronsko poslovanje povzroča neprijeten občutek, je račune odlagal na kupček. Verjetno se jih je nabralo že kar nekaj, ki se jim izteka rok za plačilo. Tudi krediti še vedno tečejo in bi bilo v primeru težke situacije zaradi epidemije smiselno razmisliti o moratoriju. Preteklih nekaj tednov je morda marsikoga prisililo, da je začel razmišljati o različnih stroških, ki bi jih lahko optimiziral. Eden takih je najem  kredita na banki, ki ponuja boljše pogoje, ter prenos celotnega poslovanja k eni banki. Taki, ki nudi najugodnejše pogoje za celotno družino. Ali pa želite odpreti transakcijski račun, kamor lahko prejemate svoje dohodke. Kakršne koli bančne težave ali zahteve bo zdaj mogoče rešiti v fizičnih poslovalnicah. Svetovalci so ponovno na voljo za osebno srečanje in bodo z osebnim stikom pomagali rešiti vsa vprašanja svojih strank, ki bančne težave najlažje rešujejo v poslovalnici.

Deželna banka Slovenije 28. aprila 2020 odpira vse svoje poslovalnice po celi Sloveniji. Odprte bodo po normalnem delovnem času, ki je veljal pred epidemijo, zato bo vsak lahko uredil svoje zahteve, plačal račune, uredil kredite, racionaliziral stroške ali pridobil kakršnekoli druge informacije ali pomoč. Prav tako normalno delujejo vsi bankomati DBS, razen nekaterih, ki so nameščeni v ustanovah, ki zaradi epidemije ostajajo zaprte.

Varnost je na prvem mestu

Bančne poslovalnice opravljajo storitve v enaki meri kot pred epidemijo. Vendar pa je poslovanje nekoliko prilagojeno, da je poskrbljeno za varnost strank in bančnih uslužbencev. Zato lahko v poslovalnice DBS prihajajo le popolnoma zdrave osebe, ki ne kažejo znakov okužb. Pomembno je držati varnostno razdaljo, ki naj bo vsaj 2 metra med osebama, v poslovalnico vstopajte posamično in le za toliko časa, kot je nujno potrebno za opravljanje bančnih storitev. Ob vstopu v poslovalnico je na voljo razkužilo, ki naj ga vsak obiskovalec skrbno uporabi, sam pa poskrbi tudi za uporabe maske ali drugačne primerne zaščite nosa in ust. Bančne poslovalnice bodo odprte po običajnem delovnem času, vendar pa bodo med 8. in 10. uro še vedno imele prednost pri opravljanju storitev ranljive skupine, kot so upokojenci, invalidi in nosečnice.

Najbližja poslovalnica DBS ponovno odprta

Številne stranke so izrazile neugodje ob uporabi spletnega poslovanja, zato smo se pri DBS-ju prilagodili in upoštevali njihove želje. Bančne storitve lahko zdaj opravite v vseh 79 poslovalnicah DBS po Sloveniji. Prav tako bo podaljšan delovni čas in bodo vse poslovalnice poslovale v enakem času kot pred epidemijo. Bančni svetovalci vas že čakajo v najbližji poslovalnici, kjer lahko plačate račune, odprete TRR ali uredite kredit. Vse storitve lahko opravite neposredno na banki DBS, kjer so pripravljeni na vse, ki želijo osebno opraviti bančne storitve.

Deželna banka Slovenije – vedno blizu

Nazaj

Nastavitve zasebnosti

Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki.

Dostopnost spletiščaCTRL + U

Ponastavi

Bližnjice s tipkovnico

Ctrl+U Prikaže možnosti dostopnosti
Ctrl+Alt+K Prikaže kazalo strani
Ctrl+Alt+V Skoči na glavno vsebino
Ctrl+Alt+D Vrne se na domačo stran
Esc Zapre pojavno okno / meni
Tab Premakne fokus na naslednji element
Shift+Tab Premakne fokus na prejšnji element
Enter Potrdi/klikne fokusiran element
Preslednica Označi/odznači potrditveno polje